Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet

Nu har jag givit bort lite blod till bättre behövande.

Drog till blodcentralen efter jag lämnar William. Idag blev jag yr igen tur dock att dom är så himla bra och lyhörda. Det är en speciell känsla att få in den där kanylen i blodkärlen det är ju inte som vanliga kanyler liksom. I alla fall jag satt där och kikade snabbt ner på hur mitt blod tömdes ner i slangen sen vips var det klart som vanligt. Fick en juice för dom tyckte jag såg blek ut, fick sen gå ut och äta en smörgås, snart kom dock en igen och kollade på mig och skicka med mig mer juice. Fick order om att dricka mycket vatten idag. NÅGOT jag är skit dålig på men ska absolut försöka med man blir ju av med vätska också. Fick järntabletter som vanligt och sen valde jag en handduk denna gång. Blir kallad om 4 månader igen, som kvinna får man bara ge blod 3 gånger per år men killar får ge 4. Tjejer har ju inte lika mycket blod i kroppen dessutom tappar vi en del vid mens.

Somnade när jag kom hem var rätt skönt nu sitter jag här med bandage på armen och känner mig så himla nöjd att ge blod är en kick för mig, jag kanske inte är en läkare som räddar livet på människor, men jag är en människa som ger av mitt blod så att andra människor kan fortsätta leva. Mitt blod ges till kvinnor efter förlossningen, små barn som kanske behöver blodet, till någon som varit med om en bilolycka. Någon som förlorat mycket blod. Min lilla påse med blod jag lämnar 3 gånger per år räddar livet på människor. Det är min gåva till samhället och en förhoppning på att den ger fler människor rätten att leva.

På väg in. (Går nästan alltid in vid barnklinikens ingång)

Hissas upp.

Rädda liv ge blod.

Valde ett badlakan.

Lite bandage.

4 Comments

    1. Daniel – Tack :-p . Är faktiskt glad att kunna ge. Tyvärr är det ju ganska hårda regler så många kan ju inte ge fast dom vill synd nog.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: