fbpx
Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Föreläsningar och studieångest.

Så idag ska vi ha föreläsning och efter den seminarium. Jag har alltid sån studieångest kan egentligen aldrig koppla av utan känner skit ofta det där, hjälp tänk och det blir strul med CSN, jag sköter mig ju. Är där är aktiv och får poäng men sen ibland så klarar man inte vissa och så ska man komplettera och så skjuts det upp för man har en annan tenta osv. Det är alltid så fullt upp, jag brukar dock räkna ut att jag ligger rätt bra till man får ju halka efter med ett visst antal poäng per läsår som jag förstått det när jag pratat med CSN, men ändå är man ju stressad. Väntar på svar på tentan jag gjorde i tisdags är den godkänd har jag nu fått ihop 22,2 poäng den här terminen, sen har jag 3 kurser kvar den här terminen så 22,2 poäng till som kommer att förhoppningsvis godkännas. Jag har ju nyss börjat med 2 av dom och den andra har jag gjort halva på tänkte sätta mig och göra klart resten nu till helgen, då har jag fått ihop 30 hp den här terminen så har man liksom 15 hp utöver som jag hoppas bli godkänd på dom ska vara klara i januari. Sen nästa termin ska jag läsa 52,5 om allt går som jag hoppas. I så fall borde jag fått ihop rätt bra med poäng i alla fall? Ändå finns alltid den där gnagande oron, tänk om man får för lite poäng. Sånt känns också soft när man får jobb, då slipper man grubbla i hur mycket man pluggat. Tänk när man får sin första RIKTIGA lön, ingen jobba extra lön utan en riktig en lön man jobbat för en hel månad. SOM jag längtar!

9 Comments

  1. Känner igen det där med ångesten! Gäller ju att göra det man ska och inte skjuta upp -vilket jag vart väldigt bra på tidigare.. Låter ju väldigt stressigt med sådär mkt poäng att läsa! Men det är iaf bara 15 hp/termin som behövs för att få CSN terminen därpå 🙂 Tror det är totalt 45 hp/år man behöver.. Så du lär ju inte behöva oroa dig 🙂

    1. Malle – Jag är sån där som gärna läser mer en jag borde för jag är feg :-p . Sen tycker jag det är rätt kul att läsa ibland, OM jag är intresserad av ämnet 😉

      1. Fegheten får dig att läsa mer? Men det faktum att du läser mer, är inte det en risk att du får sämre betyg/inte klarar också? Så skulle iaf jag känna, men du kanske kan lägga upp det bra så att du hinner plugga allt ändå 🙂

        1. Malle – Hehe jag är rädd att inte klara poäng så ja jag läser hellre mer då. Får ungefär samma betyg ändå, fast med fler poäng då :-p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: