Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tweenieåldern

Williams julpyssel från igår.

Kom på nu att när jag la ut julpysslet att jag glömde det han tog med sig hem igår. Barnen fick lite ”läxa” att be oss föräldrar att ta med en äggkartong till skolan för några veckor sedan. Igår var barnens lilla pyssel klart. William hade gjort denna söta krubba, med Jesus-barnet, Josef och Maria samt en stjärna ovanför. Så himla fint, den står nu i vardagsrummet och sprider julglädje. William går i en skola med kristen profil om jag inte berättat det tidigare, jag och hans pappa tyckte båda det var en bra inriktning. Dom får lära sig budskap att vara mot andra som du vill bli behandlad själv, samt att bry sig om och att hjälpa varandra. Sen arbetar dom massor i olika teman (det här läsåret har temat vara ”jag har en dröm”, som handlar om olika drömmar. Om att våga drömma och sånt”, förutom detta arbetar dom massor med musik och drama samt dans. För mig är det helt underbart med en skola som ger barnen möjligheten att utvecklas även på estetisk nivå. Vill bara poängtera detta innan folk börjar tjafsa om att religion inte ska vara i skolan och så vidare. För mig är religion lite också av vårat arv och som följt människor genom alla tider i alla länder. DÅ menar jag även andra religioner.

2 Comments

  1. Jag tycker det där låter skitbra! 🙂 Kul att det finns sånna skolor också. Håller helt med dig.
    Sen är det ju knappast någon som skulle göra samma argument i ett annat land, där de tex är muslimer eller katoliker. Och vi svenskar respekterar ju tex burka-kravet (även för besökande kvinnor) i arabländer.. Varför ska då inte VI få ha VÅRA traditioner?

    1. Malle – Ja verkligen, jag tycker vilket jag även hört människor från andra länder säga, att Sverige missbrukar ordet rasism. Man är inte rasist för man behåller sina traditioner eller har Svenska flaggan på balkongen. Det tycker sällan utländska människor heller. Tyvärr så har Svenska regeringen bestämt att det är fel med allt och att vi ska skämmas ungefär. Det blir ju fel då, och jag tror personligen att sånt ÖKAR rasismen mer en sänker den. Människor är ju traditions samt rutinsbundna genom att vi tar bort sånt ökar hatet. Jag tycker att alla HÖGTIDER oavsett religion ska få firas utan att någon ska döma dom som gör det. Då menar jag även Ramdan, Julen, Chanuka, eller vilken nu tradition samt annan tro man har. En svensk ska få ha sin flagga på balkongen precis som en person från Kina ska få ha sin. Jag tycker vi ska ha ett öppet samhälle, då minskar rasismen och jag tror dessutom ALLA skulle känna sig välkomna. Men som en kompis till mig sa, det finns inget så Svenskt som att skämmas över sitt land. DÄR skiljer sig svenskarna från resten av världen som hyllar och älskar sitt hemland. NÅGOT jag tycker att även vi svenskar ska få göra om vi vill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.