Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Kursen och trötthet.

Sex och samlevnadskursen var lika rolig idag som vanligt. Var dock något besvärad ett tag när vi såg den där filmen om en bordell i Tyskland (vissa scener var lite för mycket för mig även om jag inte direkt är pryd av mig). I alla fall diskuterade vi den efteråt och sen blev det bokredovisning, jag berättade om boken ”Kort Kjol av  Christina Nord Wahldén” boken är verkligen hemskt men med ett ämne som berör. Myran blir våldtagen av två klasskompisar och så får man följa henne, det står beskrivet hur hon känner sig vid våldtäkten, hur läkarundersökningen går till, polisanmälan och sen hon får höra av sina gamla vänner att hon får skylla sig själv typ. JAG tycker det är en bok alla som har tonåringar och även tonåringar bör läsa, den är tänkvärd och jag skulle absolut kunna använda den i svenskan för mina framtida elever för att väcka debatten om våldtäkt och för en diskussion i ämnet , boken valde jag själv att köpa då vi fick till uppdrag att välja en varsin ungdomsbok.

I alla fall gick jag sedan hem, och varit hemma sedan dess. Har spelat lite the sims 3 och tagit det lugnt.
William kom hem med julpyssel dom gjort idag i skolan, blev awig i kroppen. Minns själv hur mysigt det var med julpyssel William skola likt min hade stationer med olika pyssel så barnen fick gå runt och göra olika saker på varje. Precis så hade vi med, jag minns hur man NJÖT av det där och hur det pirrade i kroppen när man fick besöka olika klassrum, DOM stora barnens så märkligt jag tycker det var nyss jag var sex – sju år och gick runt och såg alla jättarna i sexan. Nu går min son i skolan och gör samma saker som jag gjort. Han var så himla glad idag när han visade paketet dom fått (dom har slagit in det förra veckan, utan att veta vad som fanns i så klart) och  alla fina saker han gjort idag. SÅ sken han som en sol när han berättade ”MAMMA jag fick göra en snurra inne på träslöjden, VI fick vara därinne MAMMA”. Det var stort för honom. Träslöjden är ju endast för dom lite större barnen, och precis samma känsla hade jag när vi började med trä och syslöjden minns jag man bara WOW en helt ny värld öppnade sig.

Julgran och ängel samt snurran!
Williams julpyssel.

Denna fick jag av William <3 .
Var menat till julafton men han råkade visa den.
Såå fin, tack i massor min älskade lilla William. <3

Paketet William slagit in själv, från sin skola.

Så nyfiken

Williams reaktion ”MEN ÅH så söt!”

I sin lilla ask.

6 Comments

  1. Vad häftigt det var ändå att gå i skolan. Har svårt att tänka mig att Mait kommer vara där om några år, men så är det 🙂 Måste vara skönt att han trivs, eller jag antar det på det du skriver 🙂

    1. Liw – Visst var det de 😀 . När man tänker tillbaka på skoltiden var den allt bra mysig, sen det att man kunde umgås så mycket med kompisar sånt minskas ju tyvärr med åren 🙁 .
      Ja han trivs jätte bra 😀 . Är så nöjd med hans skola 🙂 . Hehe känner igen mig i det där, när William var bebis tänkte jag alltid att skolan var det en evighet till, tills jag stod där i augusti och lämnade mitt stora skolbarn till skolans värld. Det är en aning märkligt 😉

  2. Kommer oxå ihåg julpysslet i skolan med alla dessa olika stationer. Så himla roligt var det. 🙂 Fick uppleva dom gamla minnena igen när jag var ungdomspraktikant efter gymnasiet på kyrkbyskolan. Det var som att bli barn på nytt.. :p

    1. KackMarie – Kan tänka mig de 😀 . Jag minns det med sånt där pirrig känsla. Vem var det du hade som lärare på lågstadiet nu igen? Var det den där manliga karl? Han tyckte jag var så läskig. HAHA, sen Lars Näs var väl inte heller någon kula att hänga i granen. Bästa läraren på kyrkbyn var Laggar, hade honom på elevens val (hade natur) eller något sånt. HAN var helt underbar. Man bara älskade honom 😀

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: