Tweenieåldern

En förmiddag i Falun

Tog jag en sovmorgon. William har kikat på tv, babblat och varit nöjd. Nu käkar han mackor med smörgåskorv eller vad det heter på. Själv ska jag ta en dusch samt tvätta alldeles strax, funderar på en vända till maxi också fått erbjudande om två saker jag funderar på att ge som julklapp till William (hehe). Tycker aldrig man blir helt klar med saker som man kan tänka sig köpa. Finns alltid något fint.

På tal om fint, Björn har lovat William att om han börjar lyssna mer på när vuxna säger ifrån (han har en väldigt fri vilja den mannen och ska argumentera emot allt) så ska han få ett kinect av Björn. William är nu väldigt medveten om detta så han är extremt lyhörd. Mutor en förälders bästa vän.

Jag brukar tänka på det, när jag var gravid samt hade en bebis / åring. Så tänkte jag jämt att MUTOR och HOT ska jag aldrig använda mig av. Om det säger jag bara HAHA och jag har fått äta upp mina ord. Tyvärr så kommer hoten ibland med (gör du inte det får du inte spela tv-spel) och mutor som (gör du det här får du det här). Antar att det ligger i ryggmärgen på folk. Man tror när man ser det där lilla bebisknytet utan frivilja att man ska bli den perfekta morsan utan problem. Men det blir man aldrig, man kommer aldrig bli en perfekt mamma och TACK och lov för de. För vem vill ha en perfekt människa i sin omgivning den lär man sig rätt fort att hata och jag vill inte att mitt barn ska hata mig , jag vill att han ska älska mig för den jag är med fel och brister samt bra och underbara sidor med. På så vis får han en bild av att människor kan lyckas och misslyckas och att det är helt normalt och inget fel med det.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: