fbpx
Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet

Snart dags för blodtappning igen.

Insåg till min lycka att det snart blir dags för mig att lämna mitt blod till bättre behövande igen.Som jag längtar, det låter nog märkligt för många men ge blod blir lite som ett beroende.Jag hade velat ge i flera år men i och med min blodpropp visste jag inte om jag fick.Men hösten 2009 såg jag efter ett besök på landstinget Dalarnad hemsida att dom sökte blodgivare, då passade jag på.Ringde ett samtal till blodmottagningen och fick tala med deras läkare och fick ett godkännande.Jag fick komma till blodmottagningen på provtagning och hälsokontroll, några veckor senare fick jag godkänt svar om att bli blodgivare och fick min första tid.Jag gick in fyllde i min hälsodeklaration och fick komma in, välja en gåva och gå till stolen där tappningen börjar.De stramar lite i armen men går bra jag brukar kika lite på tv och krama bollen, strax börjar det pipa och då tas nålen ut och man får ett bandage.Sedan dår man juice och sitta stilla en stund.Efteråt är det fika och sedan kan man lugnt gå hem eller till jobbet.Det är viktigt att dricka massor av vatten samma dag som du gett blod men annars är det inget.
Om du vill bli blodgivare, ring till närmaste blodcentral och be om att få komma dit.Alla får inte ge blod tyvärr.Ditt blod kan rädda livet på ett litet barn, eller hjälpa en mamma som genomgått en svår förlossning, få en morfar som varit med i en bilolycka att överleva och hjälpa en sjuk pappa att bli frisk.Vill du ge blod och ännu inte vänt dig till en blodmottagning, gör det när du läst detta.Ge blod rädda liv!

1 Comment

  1. Ja alla människor som kan skulle ha gett blod. Själv är jag ju livrädd för nålar, men tog mej i kragen & skulle gå & ge en dag när blodbussen var här, men då gick det inte, hade så dåliga vener/kärl, eller vad det nu heter.. Men det har jag nog skrivit förut ngn gång säkert. :p

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: