Jag är galen, men just nu sitter jag här och skulle vilja ha magsjuka. Var väldigt längesen man fick en gratis tarmresning och jag vet att sånt brukar peppa mig att börja banta. Dom där små kilona som försvinner vid magsjuka brukar vara sporren att gå ner. Kalla mig galen, eller vad som helst. Men på torsdag nästa vecka skulle det vara ganska välkommet faktiskt, eller influensan då slutar man ju också äta av naturliga skäl.

Jag har problem med magen, är förstoppad typ jämt. Måste blivit något fel när jag väntade William för de var då saken startade och sen dess har det bara fortsatt. Jag funderar en del över mina kostvanor äter jag mycket onyttigt? Lever jag osunt och sånt. Men jag skulle inte vilja påstå att jag gör det. Ser jag till vad jag äter så består mycket av grönsaker, jag rör mig normalt, äter godis ibland men inte överdrivet ofta kan ta någon Coca-cola ibland men är absolut inte beroende. Jag försöker att inte äta efter kl 20.00 på kvällen och äter inga bamseportioner mat. Ändå så går jag inte ner i vikt, ibland funderar jag om det har med min mage att göra? Min ämnesomsättning är ju låg så mycket har jag ju insett jag måste liksom tvinga magen att gå på toaletten för annars skulle jag förmodligen aldrig gå dit. Jag har provat de där med att försöka skita på morgonen men det går liksom inte… Så vad gör jag? Ju i perioder börjar jag ”missbruka” linfrön, det betyder alltså att jag äter linfrön så det blir tarmrensning och skithus besök hela dagen typ, frågan är ju hur pass bra detta är?

Jag har provat allt, magmassage, långa promenader, fibrer, inte fiber, dricka vatten till leda, tränat och ja allt vad nu experterna påstår ska hjälpa magen men det händer inte ett skit (nä det kommer inte någon skit heller).

Får ofta höra av folk att ”du är sån där hälsosam typ”. Men om jag var hälsosam skulle jag fan gå ner i vikt men de gör jag ju inte, istället går jag med uppsvälld mage och tarmar som lever rövare därinne och mår dåligt.

Så snälla någon på onsdag, kan du inte smitta mig med lite magsjuka då så jag får skita! Smittbärare önskas!

12 kommentarer

  1. Malin – Ja :/. Testade mig för det för två år sen och var det inte. Tyvärr eller hur man ska säga. Hade varit ”skönt” om man visste vad felet är.

  1. Ama de casa – Ja inte är de trevligt direkt men ibland får man önska dig de värsta :-o. Jag har haft magproblem i flera år nu 🙁 . Typ 8 så känner mig galen och desperat 🙂

 1. Haha du är ju för härlig du! Jag har nyss kurrerat mig från diverse magsjukor och förkylningar och är överlycklig. Dessvärre gick jag upp mina två ”gratiskilon” första dagen genom att bara få i mig mat haha! 😉 Ska jag skriva någon vikt på utmaningen förresten?! Vill skriva ett inlägg om det men hittar ingen rapport från dig. Kan dock bero på mig också så ursäkta i sånt fall! Är väldig oordning bland kommentarer och mail när man vart borta ett tag nu 😉

  1. Pernilla – Ja någon form av sjuka kunde man ju få tycker jag *s*. Jag har helt glömt bort, gud jag har så mycket i huvudet men har i alla fall tappat två kilon men så står det still.

 2. Min mage bråkar en massa med. Tyvärr fungerar den som bäst när jag äter riktigt onyttigt. Är jag duktig och äter nyttig mat så måste jag oftast laxera igång magen… woho -not. 🙁
  Besök ett dagis eller ålderdomshem, där har de garanterat minst en som kan smitta dig. 🙂

  1. Diana – Haha jag får nog göra det känns som en smart lösning på problemet. Undrar varför det är så, min mage verkar lika fet mat gör mig laxerad men vill ju inte äta hamburgare och strips ofta känns väldigt onödigt :(.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa