Dark Mode Off / On
Läraryrket

Lycka & Chock, jag fick jobbet!

Befinner mig i chock!

På väg till maxi ringde ett telefonnummer, det var rektorn från skolan jag var på intervju hos förra veckan. Jag ville/vill så gärna ha jobbet så jag har gått i en vecka och intalat mig att jobbet gått till någon annan. Jag menar hur skulle JAG kunna få mitt drömjobb? Idag ringde rektorn och erbjöd mig tjänsten, på vägen till maxi. Vid tunneln innan mcdonalds och jag började skaka och förstod ingenting fick glädjetårar och sa att ”jag har gått och hoppats hela veckan”. Jag kunde inte låta bli, jag har velat ha denna tjänst enda sedan jag klev in på skolgården på stället, enda sedan jag gick in och jag trodde aldrig att jag skulle bli erbjuden jobbet. Jag är så glad, rektorn tycke jag skulle smälta det lite men skrev i att jag tackade ja. Så jag ska ringa upp och då ska vi ses för i fyllnad av papper, och annat. Den 13/8 börjar jag min första dag på riktigt i yrket!
Jag är en chock, jag är så glad!

Från att ha varit tjejen som skolkade och hamnade på individuella programmet, som mådde psykiskt dåligt och fick ätstörningar i femman,  som blev oplanerat gravid som nittonåring, hoppade av gymnasiet som artonåring.
Jag har hunnit med att få barn vid 20, läsa in gymnasiet vid 21 med en tio månaders bebis hemma, skaffa körkort vid 23, börja högskolan vid 23 och lärarprogrammet vid 24, nu har jag fått jobbet jag så gärna vill/ville ha. Jag är så tacksam och så lycklig! Så glad!

Ingenting är omöjligt i livet allt kan bli bra även om det känns mörkt och kallt så finns ljuset där någonstans! Jag är så lycklig!
Om jag inte fått William hade jag aldrig varit här, jag är så glad över att jag fick bli mamma till William, han fick mig att se ljuset och viljan att våga och tro på mig själv. <3

I februari 1984 föddes en flicka till världen.
Hon skulle mötas av motgångar och förlora sin pappa endast nio år gammal.
Hon fick ätstörningar och svalt sig själv redan som tolvåring, och gömde
sig i förstora kläder…

Åren gick och när hon var femton år började hon må ännu sämre,
hon visste inte varför livet var så grymt och hon skolkade och
svalt sig mera, fick mediciner mot depression och flyttade hemifrån som sjuttonåring.

Som nittonåring flyttade hon till Falun. Hon hade ingen släkt här
men ville bara komma bort från livet om levt. Hon festade ofta och
fördrev tiden med att slippa tänka.
Tills hon helt plötsligt, och oväntat var oplanerat gravid.

Den tredje oktober 2004 klockan 12.55 föddes hennes son.
Men även hon föddes. Hon kände det som livet gav henne en chans.
En chans att visa att hon kunde lyckas och leva.
Hon tog steget och började studera, ta körkort och tro på sig själv…

Idag, tack vara sin underbara son William, har hon lyckats.
Hon har allt hon behöver i livet och hon är lycklig!

TUSEN TACK WILLIAM
för att du fick mitt liv att börja!
Jag älskar dig mer en ord kan beskrivas!
Utan dig hade jag aldrig lyckats bli klar,
få det jobbet jag vill ha och varit
den jag är idag.
Jag älskar dig på ett vis bara en förälder kan förstå! 

Tack även till min mamma
som alltid funnits där för mig.
Jag älskar dig!

12 Comments

 1. Förstår att det känns bra! Hoppas jag har sånt tur med när jag är klar, vad nu det drömjobbet skulle vara.. 😛

  Sv: exakt så tänker jag med.

  1. Malle – Det känns så himla roligt! Helt chockerande, har inte riktigt fattat att de faktiskt är sant :).

 2. GRATTIS TILL DIG! <3

  Så himla roligt och spännande. Du är lyckligt lottad. =)

  Fira nu ordentligt och se till att komma iväg på den där solsemestern du önskat i ngt inlägg om jag kommer ihåg rätt. Fira!

  Grattis igen!

  //Mia

  1. Mia – STORT TACK! Är så himla glad! Kändes helt underbart! Kändes som examensarbetet blev mer intressant också :). Stor kram!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: