20130305-202331.jpg

 

Vissa dagar som idag inser man vilket underbart yrke man valt. Ofta får man underbara skratt över eleverna och ännu oftare inser man hur mycket de faktiskt tycker om en trots att man känner sig som en tjatig kärring stund vis. Fick en kram av en förälder idag och nog känns det värdefullt när en förälder bara spontant ger en en kram. Eller när man skojar med en elev och får skoj tillbaka. Eller när man får frågan om man vill ha lite massage och barnet i fråga hoppar upp på en stol och börjar massera ens axlar. Sedan började samma elev och en till elev fläta mitt hår och nog blir man hedrad! På betald arbetstid både gratis massage och hårstyling. På fredag kommer rektorn ut i klassen för att kolla mig då jag gör min introduktions år. Lektionsbesök och jag har snart blivit avbockad två punkter av fyra, tiden går fort. Från att ha varit nyexaminerad till att vara lärare. Jag trivs i yrket även om det inte alltid är en dans på rosor, men det är jobb med barn och människor. Framför allt barn, barn som jag älskar på ett speciellt vis. Barn är ju livets produkt, människor med glädje och nyfikenhet. Det är nog inte så konstigt att jag blev mamma vid tjugo eller att jag blev lärare, jag behöver barn runt mig.

På tal om barn så har mitt barn lagt sig. Mitt älskade lilla knytt som fyller 9 år i höst. Nio år liksom, jag har nog inte fattat de stund vis. Älskade underbara unge som jag burit i min mage och fött. Mitt fina älskade barn, min livskraft min livkälla. Idag är jag i något glädjerus trots att jag är trött. Jag tror våren kommit med lite vårkänslor.

20130305-202349.jpg

4 kommentarer

  1. Hej! Jag själv funderar på att bli lärare, hur lång brukar en arbetsdag vara? Är det 8 timmar som andra yrken? Har du lov när barnen har det? Hur mycket brukar man få i ingångslön som lärare? Brukar man ha lektioner när man gör examensarbete? Tacksam för svar 🙂

  2. Sv: Jag känner verkligen igen mig i det du beskriver! 🙂 (Jag är ju också lärare) Man får så mycket glädje av eleverna och trots att det finns stunder då man är så arg på de små liven så skänker de så mycket mening i min tillvaro! 🙂
    /Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: