Så var allt klart, ett år av introduktion och ett år av tid. Nu är jag äntligen färdig och samtalet med rektor och mentor gick jättebra. Är nöjd med jobbet och min arbetsplats även om jag med missnöje känner att skolverket och facken inte direkt kämpat för oss nyexaminerade som jag skrivit i inlägget under. Jag trivs som lärare även om jag känner att själva introduktionsåret varit en bromskloss och jag nu vet att man ska vänta en evighet på att få sin legitimation. Tror mycket av den här känslan kommer av bitterheten i att efter december kommer man inte behöva gå introduktionsår, och det andra är att behöva betala dyra pengar för saken. Som tur är så tycker jag ändå om mitt jobb så det får överväga även om jag känner mig besviken på arbetet man lagt ner för att sedan bara ha, nu tas det bort. Det anser jag mig ha rätt att tycka.

Hur som helst! Grattis till mig som äntligen är klar med introduktionsåret!

035

10 kommentarer

  1. Hej!

    Grattis!
    Jag har en liten fråga, du skriver: “Tror mycket av den här känslan kommer av bitterheten i att efter december kommer man inte behöva gå introduktionsår…” Syftar du på dig själv ang december eller har det kommit någon ny förändring?

    Med vänlig hälsning Linda

    1. Linda – De tar bort introduktionsåret i december… De känns lite surt när man gått med mindre lön i längre än ett år och så kommer andra slippa. För mig alltså 😉 . Är ju positivt för de som får lön direkt ;). Tack förresten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: