Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Lycka och stolthet går hand i hand.

Kom hem från jobbet och begav mig raka vägen upp till LugnetKyrkan och Julmosaiken som Williams skola ordnar varje år. Så himla fint, alla eleverna på skolan medverkar och det är verkligen helt fantastiskt att se. Från förskoleklass upp till nian sjunger och dramatiserar eleverna olika saker, och att inte förglömma dansar! Självklart blir jag tårögd, det blir jag alltid när barn uppträder det är så fint. Jag blir rörd och känner hur fantastiska barn är.

Självklart blir man ju även stolt som förälder när man ser sitt barn vara uppe på scenen och vågar tala inför en stor publik. Det var massor med människor där, andra år har det inte varit plats för alla föräldrar och släktingar så de har haft två föreställningar en tidig och en sen, men nu när de hyrde Lugnetkyrkan kunde de köra under ett pass. Detta var jättebra eftersom de yngre eleverna är ganska trötta på kvällen. Jag slutade fyra idag och kom hem strax innan fem, någon idiot (ursäkta) på bussen hade hällt ut en hel jävla öl på sätet som jag inte såg var blött så jag satte mig självklart i det. Jättekul när man skulle i väg, var bara att skynda hem och byta om. Jag stank öl. Öl vill man ju knappast lukta när man ska se till barn uppträda, bra intryck de ger liksom! Träffade Williams rektor och lärare från förra året när jag kom in i kyrkan så berättade om händelsen och frågade om jag luktade trots att jag bytt kläder. Hade verkligen lite halvpanik!

Jag dricker inte alkohol när William är med, jag hymlar inte med att jag kan ta en öl eller liknade för honom. Men jag har helt enkelt valt att försöka ha hans liv så fritt från alkohol det bara kan vara. Jag har inga bra erfarenhet med alkohol och barn, och jag förstår om många funderar kring varför i den saken. Men för mig hör barn och alkohol inte ihop, jag har därför valt att undvika saken även om jag inte anser att det är fel att ta en öl till maten med barn i närheten eller liknade. Men själv försöker jag undvika saken själv, men det är upp till alla människor att själva välja hur de vill uppfostra sina barn och jag tycker inte det finns några rätt eller fel. Vi är ju alla olika.

Imorgon jobbar jag sista dagen innan lovet, det ska bli så GRYMT skönt med ledighet sen!

013

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa