Vilken eftermiddag, jag hade tänkt att jag skulle hinna med att dammsuga idag men det var bara att glömma. Det får bli imorgon istället, direkt efter hemgång idag satte jag och William igång med hans läxor, sedan plockade jag i och ur tvättmaskinen och innan jag visste ordet av var klockan halv fyra och det var dags att bege sig till musikskolan och basträning för William. Där gick det jättebra och William fick ytterligare en ny låt att öva på till nästa vecka. Jag älskar musik och för mig har det varit ganska naturligt att William skulle lära sig instrument, han går även på en skola som bland annat har musikprofil vilket gör att han även lär sig instrument och drama från skolan.

Hur som helst efter spelningen var det bussresa hemåt och lagade av middag som gällde. Hann precis med att hälsa på Björn mer eller mindre och sedan var det dags för mig att bege mig ner på Vänföreningsmöte på Williams skola. Jag har tagit på mig uppdraget för några år sedan att vara med i styrelsen för Vänföreningen och därmed är vi på möten lite då och då, där vi diskuterar skolan och vad vi föräldrar bör göra för skolan. Idag kom trafikfrågan upp igen och jag kan inte låta bli att bli upprörd. Utanför Williams skola finns det ingen skylt som talar om att här är det en skola, det finns heller inga bra övergångsställen och skolan ligger trots detta ut mot vad jag skulle vilja kalla det en av Faluns mest trafikerade vägar. Att sätta upp en skolskylt så att folk vet om att det finns en skola där tycker jag inte borde vara ett sånt problem, men de som har hand om trafiken i Falukommun prioriterar inte detta ärende trots att det kom upp ett önskemål om skylt för 7 år sedan när skolan startades. Resonemanget på den tiden var då att; “Det är så få elever som går där så det behövs ingen skylt”. Men idag är det 220 elever på skolan och då kan i alla fall jag tycka att 220 elever faktiskt borde vara värda en skylt som varnar att det är en skola i närheten. Med skylt menar jag så klart en vägskylt, en skyltning på skolans byggnad finns men den syns inte ut mot vägen. Jag blir också ganska oroad av resonemanget från kommunens håll att få barn skulle vara ett bra argument till att inte sätta upp en skylt? För alla barn är väl ändå lika mycket värda oavsett vilken skola det går på och antalet elever på den skolan. Det här med just att de var för få elever kom inte upp idag, utan de har jag fått höra förut att det varit ett av argumenten från kommunens håll att inte sätta upp skylten. Nu är det “bara” att de inte tycker att en skylt är ett hög prioriterat ärende. För mig som mamma gör det ont i magen att veta att mitt barn och hans skolkompisar inte är tillräckligt mycket värda för att få en skylt som varnar trafiken att här finns det barn och jag känner därmed att jag inte kan hålla mig från att skriva detta. Skäms Falukommun!

Något positivt var dock att vi ska hinna med lite aktiviteter för eleverna och föräldrarna.

Nu blir det strax sängen, jag har så himla ont i nacken och det stramar upp i huvudet. Har känt av både axlar och nacke mycket på sista tiden, jag ska få mig att skriva in mig på Må bättre nu så jag kan träna upp axlar, rygg och nacke för att må bättre. Ska bara få mig tiden att gå dit också.

019

2 kommentarer

  1. Kikar in lite snabbt och önskar en fin hjärtansdag! Här firas inget särskilt, men sonen fick iaf kaviarhjärtan på frukostbrödet 🙂
    Hoppas den här dagen blir mindre stressig för dig och snart har du helg så du kan vila upp dig lite 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: