Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

När nattens timmar närmar sig.

017

Jag borde gå och lägga mig men fick någon form av energi ifrån ingenstans. Kanske inte det bästa när klockan är en minut i tio på kvällen och jag borde stängt ner datorn helt för att börja krypa ner under täcket i min säng. Imorgon är det fredag igen, denna vecka har verkligen swishat förbi. Räknade lite på skoj över hur många dagar det är kvar tills mitt sportlov börjar och om jag förstått det hela rätt är det runt tjugofyra dagar kvar. Vårterminen är en spännande termin, för tiden går jättefort och allt de man tänkt sig att göra hinner man inte med. Vad beror det på? Vårterminen består dessutom av fler månader än höstterminen men ändå känns den så mycket kortare. Jag vet att snart så är det vår igen, och sedan är det sommar. Det är lite konstigt att tänka sig, att snart sitter man med finklänningen på skolavslutningen i juni. Ser eleverna och man bara njuter! Eller när det är skolavslutning för William och man ser hans glädje och jag alltid tänker att, nu lämnar han denna årskurs. Det är vemodigt och så kärleksfullt på samma gång, skolavslutningar. Jag älskar dem, sommaravslutet är nog det finaste för jag minns det så väl från mina egna. När man hade nya kläder, vinden som smekte håret lite lätt och solen som värmde. Trots att det alltid var lite kallt att bära klänningen där i juni så var man så glad, där gick man med sina vänner och log och sjöng avslutningssånger. Man var ju liksom somrig, kanske är det den saken som fått mig att älska sommaren så mycket? Den där känslan av att nu lever livet, det är varmt. Fåglarna kvittrar och solens strålar värmer. Blommorna är fulla av liv på marken och det är grönt och välkomnande från björkarna. Jag vet att det bara är den åttonde januari idag, och vår vita snö ligger över det som ska vara en gräsmatta. Jag vill absolut inte ta bort glädjen för alla er som njuter av kylan och vintern, den ska ni absolut få ha. Jag vill bara drömma mig till min årstid, årstiden när jag lever upp och blir mig själv igen. Årstiden som hela min kropp älskar så mycket. Sommaren, den tiden när jag mår som bäst, den tiden när livet är en lång härlig fest.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa