Inlägget är ett samarbete.

Dödsbon, alla kommer vi en dag i kontakt med ett dödsbo. Oavsett vad vi känner om döden så kommer den alltid besöka oss någon gång. Något som då återupprepas kring dödsbon är vad ska vi nu göra med sakerna? Något kanske man vill ha, något kanske man helst vill bli av med och något kanske man säljer för att senare inse att man sålde alldeles för billigt. Såna gånger känner de flesta människor en bitterhet. Kanske mest för att man inte orkar tänka just då, någon nära älskad person har lämnat jordelivet och finns inte ibland oss längre. Då kan man ju fundera på vad man ska göra. Visste ni då att det i Stockholm, novaretro.se som erbjuder tjänster där de säljer och värderar dödsbon åt privatpersoner. De tar hand om allt och låter såldes den sörjande slippa sådana saker som just då inte känns som det mest aktuella. De ger också dig dina pengar och värderar även föremål som ligger uppe på vinden, i garaget eller källaren. Även föremål som inte är komplett värderar de åt dig, och sådant är ju jättebra. Nu bor jag i Falun, och såldes så är Stockholm en ganska bra bit härifrån. Men jag tänker att denna tjänst kanske erbjuds på andra orter i framtiden, och jag hade lätt kunna använt novareto om det erbjuds här om jag fick ärva något ur ett dödsbo.

2 kommentarer

  1. Låter verkligen toppen. För oftas när man förlorar någon så vill man bara få vara ifred och sörja på sitt sätt. Dödsboet är då inget man tänker på eller vill ens ha med att göra just då, och då är det bra med en sån här tjänst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: