Att lita på någon eller något.


Jag kan inte minnas en tid när jag vågade lita på någon eller något i livet. Jag minns så väl en tid när jag trodde att jag blev straffad för livet. Om man som barn blir sviken av vuxna på ett eller annat sätt, sviken av vänner och sviken av livet. Försvinner tilliten till människor och allt sådant som borde tas förgivet. 

Jag känner mig sviken just nu, åter igen sviken av den där världen av vuxna jag numera är en del av. När barnets fantasier och drömmar slits från allt det som borde finnas där naturligt. Jag lyssnar på ljuden av mitt inre som talar till mig “Lita aldrig på något eller någon. Inte ens när du tror allt är okej. Tro aldrig livet är så enkelt.” 

Vissa av oss får fler prövningar än andra, vissa av oss ska kämpa oss ovanför ytan längre än andra och ibland känns det som denna kämpande lust bara tröttnat. Ändå kämpar sig jaget kvar, den där som aldrig vill ge upp trots att varje muskel, varje del av viljan ber dig ge upp. Men jaget kämpar vidare, jaget som jagar själen i en vandrande livsvandring. 

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “Att lita på någon eller något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: