Dagens middag: Linssoppa/gryta – Galet gott.

002

Idag lagade jag en Linssoppa/gryta. Jag tror man får kalla den båda eller hur man vill, men jag hittade den genom att googla på vegetariskt och hamnade på Ida Wargs blogginlägg om denna. Den är vegansk skulle jag säga eftersom det inte något från djuren i den, men den var också galet god så jag känner att jag måste tipsa vidare om den. Får även erkänna att jag är glad när maträtter är enkla att göra, jag har tidigare i livet tyckt matlagning är det tråkigaste som finns. Men sedan jag blev sjuk i mitt utmattningssyndrom denna höst och är sjukskriven har jag fått ett intresse för att laga mat. Jag vet inte vad det beror på?! Men helt plötsligt är matlagning något som får mig på bra humör.

Med tanke på att jag varit deppad hela dagen och känt mig värdelös efter gårdagens besök hos beteendevetaren och företagshälsovården behövde jag verkligen få laga denna rätt som hela familjen tyckte om direkt. Vi åt alla och var nöjda. Jag dubblade receptet från bloggen jag tog det ifrån, det då vi är fler personer i familjen som äter och två som vill ha matlådor tills morgondagen. Dessutom blev det över så det frös jag in, jag vill verkligen tipsa er som är sugna på att göra något varmt och lättätligt så här på hösten att laga denna. Klicka på länken för att komma till bloggen där receptet finns.

 

001

 

Bilderna är inte så roliga, har inte hunnit installera mitt Photoshop på datorn sen jag gjorde om den. Men lovar att ni ska få trevligare och ljusare bilder så fort jag fixat med Photoshop.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

24 thoughts on “Dagens middag: Linssoppa/gryta – Galet gott.

  • 18 oktober, 2016 at 21:09
   Permalink

   Det var riktigt gott :D. Absolut värt att testa att laga 🙂

   Reply
 • 18 oktober, 2016 at 22:02
  Permalink

  Jag var tvungen att googla på ifall det är någon skillnad på vegansk mat och vegetarisk mat och det är det ju.Alltid lär man sig något nytt.Det ser gott ut Jag måste erkänna att jag är väldigt nyfiken på hur det smakar.Jag har faktiskt aldrig ätit rätter gjorda på linser.Kan det smaka som vita bönor i tomatsås kanske?

  Reply
  • 18 oktober, 2016 at 22:20
   Permalink

   Det var jättegott :D. Vet inte hur jag ska förklara smaken men tycker absolut att du ska testa att laga detta 🙂

   Reply
 • 18 oktober, 2016 at 23:51
  Permalink

  mmm verkar gott

  ja det tycker jag verkligen att du ska göra det livar upp så tycker ja
  kram fina o ha en bra onsdag

  Reply
 • 19 oktober, 2016 at 06:34
  Permalink

  Yum!! Härligt med veganskt 😀

  Ja, jag är eller försöker vara kristen. Kyrklig är jag i alla fall, olika mycket i olika perioder 🙂

  Reply
 • 19 oktober, 2016 at 09:30
  Permalink

  Vad gott med soppa och just din soppa ser riktigt god ut 🙂
  Jag tycker soppa är höstaktigt på nåt sätt 😉

  Vad bra att du gjorde det trots ditt mående<3

  Sv: Ja verkligen, det är hemskt jobbigt ..

  Kramar

  Reply
  • 19 oktober, 2016 at 21:38
   Permalink

   Åh det var den, och visst är det så :D. Gillar verkligen soppa 🙂

   Reply
 • 19 oktober, 2016 at 10:16
  Permalink

  Den ser väldigt god ut, fast jag inte är allt så förtjust i linser 😀
  måste koka en hedvigsoppa igen snart!!

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: