En höstig söndagskväll i oktober.

IMG_8012

Det märks att hösten är här. Idag har jag inte ens gått utanför dörren, vädret tilltalade mig inte alls idag. Jag kanske ska erkänna att väldigt lite tilltalade mig idag, det har liksom varit tråkigt väder, kallt och jag sov ju inte precis bra under natten. Jag har tittat på lite tv-serier och utöver det har jag inte gjort så mycket. Väntar på att William ska komma hem, han har varit på Parkour nu på kvällen och innan har han varit med sin farfar, ätit middag hos Björns kusin och är nu tillbaka där på fika. Klockan är redan i skrivande stund 19:07 så jag inser ju att kvällen är nära här.

Just det här med kvällar är lika intressant varje vecka. Från att ha varit ljust på kvällarna tills ganska nyligen är det numera riktigt mörkt. Jag är ju inget större fan av snön men på ett vis blir det ändå inte lika mörkt ute med lite snö. På tal om snön vad tror ni om detta år? Blir det snörik och väldans kallt, eller blir det lite snö och slaskigt samt halt? Man kan ju fundera kring saken, jag föredrar faktiskt mycket snö och som minst minus 10. Men gärna inte kallare än så och gärna inte slask och is! Jag avskyr känslan av att halka, det är läskigt och man slår sig som sjutton. Jag funderar på att införskaffa mig broddar i år trots tantstämpel. Jag är trött på att glida runt som Bambi på hal is och oroa mig för blöta kläder och skrubbsår.

Jag får ju trots min innerliga önskan om sommar året runt, alltid ge mig och ta förnuftet till fånga. Vi lever ju i ett land som är mörk och kallt större delen av året, då får man helt enkelt gilla läget eller vad man ska säga. På ett vis tycks dock iskalla vintrar bidra till varma somrar, så man kanske får tänka att snörikt blir somrigt? Jag tycker somrarna har varit alldeles för kalla i flera år nu, jag minns med värme sommaren 2014 när det var rejält varmt och man liksom gick runt och nöjt hela sommaren. En sådan sommar önskar jag mig 2017 igen, det skulle inte vara mig emot alls.

Nej om man skulle göra något annat en stund. Det är ju trots allt söndag och riktigt mörkt ute, så lite tända ljus skulle kunna vara mysigt.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

38 thoughts on “En höstig söndagskväll i oktober.

 • 23 oktober, 2016 at 20:02
  Permalink

  Håller med dig om att humöret inte blir på topp när det är regnigt och kallt utomhus ://

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 20:23
  Permalink

  Ja jag hoppas på en vinter med mycket snö.Dels gillar jag vintern men än viktigare är att en rejäl snövinter fyller på grundvattennivåer.Här har det de senaste åren varit ett extremt lågt grundvattenstånd och det ställer verkligen till problem för de människor med egen brunn och däribland jag.Tankbil efter tankbil har fått komma hit under sommaren.Grundvattnet var som lägst sex meter under normal nivå.Problem.Så vi hoppas på en hård vinter.Det är både mysigt och nödvändigt:-)

  Reply
  • 23 oktober, 2016 at 20:29
   Permalink

   Ja man får hoppas verkligen, det här är väl produkten man får skörda av att vi inte bryr oss om jorden.

   Reply
 • 23 oktober, 2016 at 21:05
  Permalink

  Hoppas det blir en riktig vinter med massa snö som lyser upp i mörkret lite 🙂 Och framför allt i december lagom till jul, sen i januari får det gärna bli vår fort! 😉

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 21:16
  Permalink

  Tror vissa dagar ja verkligen skulle behöva emigrera till varmare o ljusare länder suck för mörker så tidigt
  har knappt gått utanför ja heller men kl 19 började tvättstugan så nnu springer ja här ut o in då den ligger i huset bredvid hua så kallt

  fin måndag kramar

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 12:39
   Permalink

   Ja håller med! Skulle varit skönt med lite varmare länder 🙂

   Reply
 • 23 oktober, 2016 at 21:41
  Permalink

  Jag längtar tills det blir snö och minusgrader, det känns lättare då än vad det känns nu när det verkligen är kolsvart!

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 21:49
  Permalink

  jätte vacker bild! Jag tycker om nyckelpigor jätte mycket 🙂

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 22:05
  Permalink

  Jag har inte heller gjort så mycket mer än att kolla på tv serier 🙂

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 23:29
  Permalink

  Du får göra som fåglarna annars, flytta söderut under vinterhalvåret! 😀

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 23:35
  Permalink

  Det sköna med hösten är ju att man kan tillåta sig själv att ha innedagar då man inte lämnar huset 🙂 När det är fint väder känner jag mig tvingad att gå ut, är det grått och rusk kan man med gott samvete stanna inne, så mysigt tycker jag 🙂

  Reply
 • 23 oktober, 2016 at 23:37
  Permalink

  Hatar att det blir mörkt så tidigt!!

  Reply
 • 24 oktober, 2016 at 01:05
  Permalink

  Jag sitter väldigt gärna inne när det är höstväder ute. Så himla skönt! 🙂
  Jag skulle helst av allt vara utan snö överhuvudtaget. Visst ljusar den upp lite men det blir ju oftast så blött och kallt 😉

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 13:29
   Permalink

   Ja det är skönt absolut :).

   Jag har gärna snö så länge det inte är slasksnö. :S

   Reply
 • 24 oktober, 2016 at 08:56
  Permalink

  Jag håller med dig om mycket 🙂
  Gillar ju egentligen snö, hellre snö än regn och slask på nåt vis plus att snön lyser upp 🙂
  Men gärna inte för kallt .. -20 tycker jag är lite för kallt som vi hade nån vinter ..

  Sv: Tack så mycket<3

  Är lite bättre idag iaf, får va glad för det lilla .. 🙂

  Kram*

  Reply
  • 26 oktober, 2016 at 13:29
   Permalink

   Eller hur :D. Får gärna ligga runt max -10 men med mycket snö och inget slask :-p

   Reply
 • 24 oktober, 2016 at 10:03
  Permalink

  Haha ja fyy tusan vilket busväder det varit 😉

  Reply
 • 24 oktober, 2016 at 11:51
  Permalink

  Denna sommar hade ganska många veckor med värme och sol för mej.
  Tror vintern blir kall och nästa sommar magisk?
  Trollet recently posted..Söndag på Ulla

  Reply
 • 24 oktober, 2016 at 13:58
  Permalink

  här har den tråkiga, gråa kalla hösten börjat 🙁

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: