IMG_8012

Det märks att hösten är här. Idag har jag inte ens gått utanför dörren, vädret tilltalade mig inte alls idag. Jag kanske ska erkänna att väldigt lite tilltalade mig idag, det har liksom varit tråkigt väder, kallt och jag sov ju inte precis bra under natten. Jag har tittat på lite tv-serier och utöver det har jag inte gjort så mycket. Väntar på att William ska komma hem, han har varit på Parkour nu på kvällen och innan har han varit med sin farfar, ätit middag hos Björns kusin och är nu tillbaka där på fika. Klockan är redan i skrivande stund 19:07 så jag inser ju att kvällen är nära här.

Just det här med kvällar är lika intressant varje vecka. Från att ha varit ljust på kvällarna tills ganska nyligen är det numera riktigt mörkt. Jag är ju inget större fan av snön men på ett vis blir det ändå inte lika mörkt ute med lite snö. På tal om snön vad tror ni om detta år? Blir det snörik och väldans kallt, eller blir det lite snö och slaskigt samt halt? Man kan ju fundera kring saken, jag föredrar faktiskt mycket snö och som minst minus 10. Men gärna inte kallare än så och gärna inte slask och is! Jag avskyr känslan av att halka, det är läskigt och man slår sig som sjutton. Jag funderar på att införskaffa mig broddar i år trots tantstämpel. Jag är trött på att glida runt som Bambi på hal is och oroa mig för blöta kläder och skrubbsår.

Jag får ju trots min innerliga önskan om sommar året runt, alltid ge mig och ta förnuftet till fånga. Vi lever ju i ett land som är mörk och kallt större delen av året, då får man helt enkelt gilla läget eller vad man ska säga. På ett vis tycks dock iskalla vintrar bidra till varma somrar, så man kanske får tänka att snörikt blir somrigt? Jag tycker somrarna har varit alldeles för kalla i flera år nu, jag minns med värme sommaren 2014 när det var rejält varmt och man liksom gick runt och nöjt hela sommaren. En sådan sommar önskar jag mig 2017 igen, det skulle inte vara mig emot alls.

Nej om man skulle göra något annat en stund. Det är ju trots allt söndag och riktigt mörkt ute, så lite tända ljus skulle kunna vara mysigt.

Relaterade etiketter:

38 kommentarer

 1. Ja jag hoppas på en vinter med mycket snö.Dels gillar jag vintern men än viktigare är att en rejäl snövinter fyller på grundvattennivåer.Här har det de senaste åren varit ett extremt lågt grundvattenstånd och det ställer verkligen till problem för de människor med egen brunn och däribland jag.Tankbil efter tankbil har fått komma hit under sommaren.Grundvattnet var som lägst sex meter under normal nivå.Problem.Så vi hoppas på en hård vinter.Det är både mysigt och nödvändigt:-)

 2. Hoppas det blir en riktig vinter med massa snö som lyser upp i mörkret lite 🙂 Och framför allt i december lagom till jul, sen i januari får det gärna bli vår fort! 😉

 3. Tror vissa dagar ja verkligen skulle behöva emigrera till varmare o ljusare länder suck för mörker så tidigt
  har knappt gått utanför ja heller men kl 19 började tvättstugan så nnu springer ja här ut o in då den ligger i huset bredvid hua så kallt

  fin måndag kramar

 4. Jag längtar tills det blir snö och minusgrader, det känns lättare då än vad det känns nu när det verkligen är kolsvart!

 5. Det sköna med hösten är ju att man kan tillåta sig själv att ha innedagar då man inte lämnar huset 🙂 När det är fint väder känner jag mig tvingad att gå ut, är det grått och rusk kan man med gott samvete stanna inne, så mysigt tycker jag 🙂

 6. Jag sitter väldigt gärna inne när det är höstväder ute. Så himla skönt! 🙂
  Jag skulle helst av allt vara utan snö överhuvudtaget. Visst ljusar den upp lite men det blir ju oftast så blött och kallt 😉

 7. Jag håller med dig om mycket 🙂
  Gillar ju egentligen snö, hellre snö än regn och slask på nåt vis plus att snön lyser upp 🙂
  Men gärna inte för kallt .. -20 tycker jag är lite för kallt som vi hade nån vinter ..

  Sv: Tack så mycket<3

  Är lite bättre idag iaf, får va glad för det lilla .. 🙂

  Kram*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa