Dark Mode Off / On
Utmattningssyndrom

Utmattningssyndrom – En störd nattsömn.

Vaknade vid 3 tiden och kunde inte somna om. Känns verkligen inte roligt, ligger i mörkret och försöker. Det går väl så där får jag medge. 

Till sist ger man lite upp, känner ni igen sånt? Att man ger upp till slut? Att man bara ligger i mörkret och suckar och vänder på sig. Känner en inre oro och uppskruvad stämning i kroppen?

Vad gjorde jag igår då? Jo jag tog en promenad i höstens kyliga väder, sedan gick jag min vända och lyssnade på P3 dokumentär om Mattias Flink och hur han sköt här i Falun 1994. Skrämmande att lyssna på, jag passerade nämligen platserna där han sköt medan jag lyssnade. Men väldigt intressant ändå.

Efteråt gick jag hem, fixade lunch åt William och ja tog det lugnt. William skulle till Björn så åkte med till Maxi. Var galet mycket folk där, kände paniken. Ibland känns det som man ska kvävas av alla människor. Jag får liksom påminna kroppen om att andas och återupprepar samma mantra ”jag kommer inte dö, det bara känns så”. Man känner sig som man går i tunnelseende. När kommer man bli frisk helt igen?

Väl hemma så tittade jag på The vampire daires, Once upon a time och ett par avsnitt av Mistresse innan jag gick och la mig. Vaknade sen vid tre som sagt, klockan är nu tjugo i fem alldeles strax. Ska man ge upp nu? Kliva ur sängen och känna sig besegrad? Jag funderar innerligt på hur jag ska göra…

14 Comments

  1. Så fin du är på höstbilden! När allt fler drabbas av sttesssjukdomar måste man ju fundera vad det beror på.Jag tror att en orsak är att det offentliga samhället håller på att braka ihop.Polis,sjukvård,skola ja det som gör att vanliga människor får en förutsättning för en trygg vardag fungerar sämre och sämre.Politiken i ett land har oerhörd betydelse för människrs vardag.Du ställer frågan när du skall bli frisk.Jag undrar när vårt samhälle skall bli friskt.
    Hoppas att din söndag blir bra!

  2. Jag har kronisk sömnstörning och kan gå vaken i flera dygn om jag inte tar min medicin. Men även när jag tar den vaknar jag ofta flera gånger per natt. Som tur är kan jag somna om men det är fruktansvärt irriterande och avbruten sömn gör också att jag aldrig känner mig riktigt utsövd.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: