Ominstallerad dator, och deppig måndag på grund av sjukdom.

023

Nu är min dator ominstallerad och har en SSD i sig, det märks för datorn är både tystare och går betydligt snabbare. Gissa vem som känner sig glad för den saken! Jo jag! Förutom det så sitter jag här och installerar in lite program som fanns på datorn tidigare och som jag vill ha kvar. Som Photoshop och Pinnacle studio 19, har även fått nytt e-postprogram något jag gillar rejält! Grymt skönt faktiskt, nu borde mailen bli bättre tänker jag än förut och sedan har jag en fundering på att bara installera sådant jag behöver i framtiden. Får erkänna att det låg en hel del skit på datorn, har inte installerat om den sedan 2009, och vissa program låg var som jag inte kunde bli av med.

Den här dagen har jag lagat middag, jag har varit till ICA Maxi och handlat och lyssnat på P3 dokumentär. Jag har städat och fixat här hemma och sedan ringde företagshälsovården som berättar att det är LÅNG kötid på läkarbesök där, blev så arg och upprörd att jag började gråta. Hur länge ska man behöva vänta?! Jag har nu varit sjukskriven i snart två månader, det går sakta framåt. Ingen samtalskontakt ännu, ska få en på måndag och läkare lyser med sin frånvaro. Känner mig grymt besviken på det här systemet, jag vill ju bli frisk någon gång. Ingen vill sitta hemma och bara må dåligt! Man vill jobba och göra något med sitt liv, inte ha det så här hela tiden.

Nu ska jag gå in och prata med William innan han somnar.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

30 thoughts on “Ominstallerad dator, och deppig måndag på grund av sjukdom.

  • 10 oktober, 2016 at 22:33
   Permalink

   Ja jättekul 😀 med datorn. Men ja det undrar jag också 🙁

   Reply
 • 10 oktober, 2016 at 23:10
  Permalink

  Skönt att datorn går snabbare och funkar bättre 😀

  Reply
 • 11 oktober, 2016 at 06:58
  Permalink

  Vad tråkigt att det är en sådan lång väntan och jag förstår att du blir besviken. Hoppas att det vänder snart! Kramis
  Netti Starby recently posted..Jätte snygga reflexer

  Reply
 • 11 oktober, 2016 at 09:15
  Permalink

  Känner med dig verkligen!
  Jag undrar samma sak, varför är vården som den är ..
  Ta så himla lång tid att få den hjälp man har rätt till /
  Himla konstigt system, kan blir så irriterad på det och att man blir runt skjutsad inom vården.

  Vi är ju ändå hyfsat unga fortfarande 😉 att man inte blir hjälpt snabbare .. 🙂

  Fin bild på sonen 🙂

  Kram*

  Reply
  • 11 oktober, 2016 at 12:49
   Permalink

   Ja skitdåligt! Hur dåligt som helst ju :(. Ja eller hur! Man får hoppas på att det förändras eller hur? 🙂 Kram!

   Reply
 • 11 oktober, 2016 at 09:33
  Permalink

  Oj, ja man samlar på sig en hel del skit på datorn kan man säga!

  SV: Jadå, jag fick båda dina kommentarer 🙂 Ja, det är ett viktigt ämne.

  Reply
 • 11 oktober, 2016 at 09:40
  Permalink

  Det är tråkigt att man ska behöva vänta så länge:(

  Reply
  • 11 oktober, 2016 at 12:48
   Permalink

   Ja framförallt när man vill tillbaka till jobbet någon gång!

   Reply
  • 11 oktober, 2016 at 12:48
   Permalink

   Det är verkligen skönt! Så mycket skit som samlas där :-p

   Reply
 • 11 oktober, 2016 at 11:12
  Permalink

  Skönt att datorn funkar som de ska 😀

  Svar: Eller hur är det 😀 Jag grät när jag läste det <3

  Reply
 • 11 oktober, 2016 at 15:13
  Permalink

  Ja, det här med läkarvården…. Jag hamnade nog mellan stolarna iofs då jag ju hade 1,5 år föräldraledighet framför mig (efter att ha varit sjukskriven i fyra månader). Men jag är ju fortfarande inte så stark så att jag skulle fixa att jobba 100% (hoppas att det beror på att det är bebisnätter? så att sova mig frisk fungerar ju inte just nu). Men det sista jag googlade om utmattningssyndrom var att 30-45 min konditionsträning tre gånger i veckan skulle göra att kortisolet i kroppen sjunker. Det tog 6-8 veckor av tränandet innan man märker resultat- så nu ska man bara orka ut och träna…..
  Josefine- mamma på uppgång recently posted..Vad hände här?

  Reply
  • 12 oktober, 2016 at 13:03
   Permalink

   Ja det är skittrist att hamna mellan stolarna :(. Jag tar promenader varje dag men känns liksom att även om jag började träna så skulle det nog inte hålla i sig. När man väl börjar jobba igen kommer man ju att ta bort den saken, känner mig väldigt väl :/

   Reply
   • 12 oktober, 2016 at 17:35
    Permalink

    Jag vet…. men jag ska försöka se det som medicin-att jag måste för att hålla mig frisk. Hittills har jag sprungit två gånger? får se om det är starten på resten av mitt liv (skrattar tvivelaktigt för mig själv) Det svåra är bara att jag är ju sjukt trött så vettisjutton hur det ska gå till att tvingas ut?!

    Men grejen är att jag saknar uppföljning, jag saknar att någon berättar för mig hur jag ska göra för att komma ifrån det här tillståndet! Jag hörde om en i Stockholm som fått gå kbt, själv fick jag ett samtal (fler om jag ville) m en psykolog där jag fick fylla i skattningsfrågor för att ta reda på om jag var deprimerad, vilket jsg inte var. Jag fick ett konstaterande från en annan läkare att jag hade utmattningssyndrom och så bad jag om att få min medicin. That’s it. Allt har jag själv fått googla fram. Det känns så himla pissigt! Jag har i princip fått höra att “det här kan ta flera år att bli frisk från”, ta hjälp av omgivning, sänk kraven på dig själv.

    Men jag vill ju veta vad jag gör för fel… hur jag kan bryta dåliga mönster, hur jag kan sova bättre etc.

    Vad har dom hjälpt dig med???
    Josefine- mamma på uppgång recently posted..Vad hände här?

    Reply
    • 13 oktober, 2016 at 12:30
     Permalink

     Tråkigt verkligen :(.
     Har hittills inte fått någon hjälp alls från företagshälsovården, ska dit på måndag. Känns som en evighet 🙁

     Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: