Dark Mode Off / On
IBS & Magproblem

Vårtecken och IBS-mage.

Den här natten och morgonen har varit långt ifrån rolig för mig. Jag har haft ont i magen hela natten. Så där uppblåst ballongmage ni vet som man har när man lider? Av IBS, magen gör ont och nyss tvingade jag mig själv ut på en promenad. Jag vet det är kanske dumt att ens ta promenader för magen säger ju ifrån rejält, men någonstans tror jag alltid att tarmarna ska må bra av motion. Jag tror ju liksom på MOTION som bra för tarmarna, men jag har fortfarande galet ont. Begränsningar i vardagen verkligen. Min IBS yttrar sig mest i förstoppning först och sedan när magen väl sätter igång är det som hela kroppen tömmer sig. Eftersom jag har haft ätstörningar i många år så har jag också vägt mig mellan måltiderna och toalettbesök, SKITDUMT och det ska man inte göra! Men eftersom jag varit sjuk har det varit en del i min rutin, precis som att varje morgon tvinga mig själv att ställa mig på vågen. Det har också gjort att jag vet att jag kan gå upp runt 2-3 kilon emellan toalettbesöken…

Är du av det känsliga materialet kanske jag borde varnat dig innan jag skrev detta? Fast det står ju i rubriken att det handlar om min IBS så då kanske det är en slags varning redan? Jaja, hur som helst just nu sitter jag alltså och väntar på att min mage ska sätta igång igen på riktigt. Jag har gjort något dumt till ätit smörgåsar vilket är döden för magen och även druckit en kopp med kaffe. Är kanske knäpp, eller kanske? Jag är nog rent av dum skulle jag tro.

Man blir lite desperat när det kommer till magen, det är som att magen är ens stora fiende. Något roligt med dagen? För att inte vara negativ rakt igenom? Jag såg en LARV när jag var ute och gick. En riktigt hårig liten en som tog sig fram ensam på vägen. Det värmde i hela hjärtat, vilket fint vårtecken. Ett sånt där tecken på nya liv och en ny början. Tänk att denna lilla fina sak en dag ska bli en fjäril? Är det inte ganska fantastiskt?

 

6 Comments

  1. Tyvärr känner jag igen det där, kunde varit jag som skrivit… jag är dessutom så störd att när jag känner att ett ”anfall” är på G passar jag på att äta något jag vet med mig att jag kommer att få ont i magen av… typ som om det inte räcker då tarmarna vill slå knut på sig själva utan att jag ger dem nått extra att bråka om 😉

    1. Usch lider så med dig. Alltså jag är LIKA! Varför gör man så? Plågar magen mera?! Brukar också ”passa” på liksom. Man måste ju vara knäpp 😉

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: