Dark Mode Off / On
Blodgivning & välgörenhet

Att sponsra olika organisationer.

Jag är med i några organisationer. Djurens rätt, är både marinfadder och elefantfadder via Världsnaturfonden, är medlem i Astma och Allergiförbundet, RFSU och så skänker även en liten summa till Hundstallet. Förutom det är jag även medlem i Amningshjälpen, jag hade ingen lätt amningsperiod. Jag rent av avskydde den där stunden, det gjorde ont och jag hade en bröstvårta på vänstersida som gick av så till den grad att den gick att lyfta på. Jag kunde inte fortsätta amma där, utan fick pumpa ut från det bröstet. Det var bröstmjölk blandat med blod, var och smärta. När den otroligt nog läkte ihop försökte jag amma därifrån igen, då fick jag istället mjölkstockning där. Den smärtan och febern! Fick åter igen försöka att pumpa, men denna gång med elektrisk variant som jag lånade från BB. Det kom ingen mjölk, jag fick nässprej som skulle hjälpa, men det var tomt. Det fanns inget där. Jag provade låta William amma från bröstet men det var verkligen helt tomt. Jag kunde inte få ur en droppa därifrån.

På den här tiden hade jag nog bara hört ordet amningshjälpen, men jag tror inte att den var så aktiv här i stan då. För jag vet att jag provade att ringa men det blev aldrig svar någonstans. Så jag gav upp och ammade från det högra bröstet, eftersom jag inte hade någon bra start var det ingen mysig stund och jag såg inte alls ut som mamman här på tidningen ovan. Jag var oerhört besvärad, gick gärna undan när jag skulle amma och ville inte. Jag höll ut i sex månader tills jag som jag själv kände det, äntligen kunde ge upp!

Men med åren har jag så klart funderat en del på vad det var som fick andra att alltid prata med sådan lycka kring amning? Vad var det jag missat? När jag läste doulaböckerna så ingick det att läsa en bok om amning i kursen. Jag läste då Marit Olanders Amning i vardagen och helt plötsligt förstod jag ju problematiken. Det är klart att det inte blir speciellt positivt när man inte får rätt hjälp från början. Efter att ha läst den boken blev jag medlem i Amningshjälpen. Inte för att jag ammar eller är småbarnsmamma, utan för att jag vill att den här organisationen Amningshjälpen ska kunna växa så att alla som VILL ska kunna amma och få stödet till att kunna amma. Man ska inte behöva sitta i flera år som jag gjorde och känna sorg för att det kunskapen inte räcker fram. Om man vill amma sak man kunna få hjälpen att göra det, med stöd av personer som vet hur man hjälper. Jag ger amningshjälpen 250 kronor per år för att hjälpa alla dem som vill amma att kunna göra det.

En del av mig älskar välgörenhet, jag tror på att ge till alla som behöver det. Oavsett om det är ett djur i nöd eller en nybliven osäker mamma som gråter för amningen strular. Om jag då kan bidra med lite pengar för detta ändamålet och gör någon glad, ja då känns det bra i hela mitt hjärta.

13 Comments

  1. Så bra att du donerar till Amningshjälpen. Jag hade inga som helst problem att amma. Visst är det viktigt att få hjälp direkt när man är mamma och har problem med amningen. Jag brukar donera till läkare utan gränser och Cancerfonden.
    Ha det bra/ kram

    1. Ja verkligen, även om amningen inte funkade för mig önskar jag så att andra som vill att det ska funka ska kunna få den hjälpen. Så det känns självklart att sponsra :).

  2. Så fint av dig att stötta så pass många organisationer! Lät inte alls roligt med din amningsperiod så lät superbra att amningshjälpen finns så fler personer ska klara sig ifrån problemen!

    1. Åh ja det känns viktigt att stötta annars kommer vi stå utan viktiga organisationer sen tänker jag :). Nej det var inte kul, är därför jag stöttar amningshjälpen så de kan hjälpa andra 🙂

  3. Efter två misslyckade amnigar är nu min dröm. Att det ska funka nu. Just nu håller mjölken på att rinna till men snart hoppas jag den smärtan släpper ! Fick tips om amningsbhar idag på BB, men är skeptisk till dom så får se om jag vågar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: