Dark Mode Off / On
IBS & Magproblem

Dagens IBS-läxa.

Igår ville jag ha lite kvällsmys. Så jag tog jordgubbar och lite grädde för att ha det trevligt. Det skulle jag inte gjort, magen sparkade bakut inatt bokstavligt talat, befann mig på toaletten med en hink i knät för att kräkas när smärtorna tog över och ja det andra förstår ni ju.

Varje gång jag får den här delen kring IBS och då nattetid tror jag att nu kommer jag att dö. Magen arbetar i 180 och jag känner hur kroppen inte orkar med, hur man kämpar tills äntligen hela magen är tömd, dagen efter vågar jag inte äta av rädsla att reta upp magen igen.

IBS, ett rent och helvete. Jag lär mig fortfarande nya saker vad mage accepterar och inte. Tydligen tycker maten inte om jordgubbar och grädde då. Det är jobbigt, min mage reagerar mer eller mindre mot all frukt. Det är inte direkt kul när man är sötsugen, om maten fixat frukt så kanske godissuget försvunnit lättare.

Det är sällan jag tar mjölkprodukter av ovanstående anledning med, men man blir väldigt begränsad i sitt ätande när man får välja bort sak efter sak. Ändå är magen betydligt bättre sedan jag la om till vegetarisk kost. Jag är inte vegetarian utan har en vegetarisk kosthållning för magens skull.

IBS känns som ett växande problem i samhället, fler och fler som berättar om saken. Undrar vad det beror på? Är det stress, tidiga ätstörningar och maten med alla bekämpningsmedel som utsätter oss för det här? Man undrar ju.

8 Comments

  1. Jag tar Imodium när magen kör igång så där.
    Då lugnar det sig fortare iaf.
    Drygt som fan är det iaf :/

  2. Fy sjutton 🙁 vet ju genom egen erfarenhet vad Du genomgår. Det är ju svårt att undvika allt och ibland tror man ju att det ska funka… men man gör ju vanligtvis bara samma misstag en gång 😉
    Fördelen är ju att det går över å inte är smittosamt… men det är verkligen en nära döden upplevelse.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: