Dark Mode Off / On
Hälsa & motion

Citronshot med ingefära.

Här länge tänkt testa Ingefära och citron då det sägs vara bra mot förkylning och hjälpa immunförsvaret. Läste en blogg idag om saken men missade receptet där så googlade och hittade detta från Allers. Nu ligger den och drar i sig citron, chili, ingefära, lime och honung för att förhoppningsvis peppra mitt immunförsvar i massor i höst. Jag hoppas verkligen på att slippa förkylningar och att detta dessutom ska hjälpa förbränningen känns ju hur bra som helst.

Jag gillar ju gamla husmorstips och liknande, tror faktiskt att mycket kunskap försvinner med vårt moderna samhälle, saker som faktiskt är nyttigt att kunna. Det här ska bli spännande att testa imorgon när jag vaknar.

24 Comments

  1. Det är sååå gott! Gjorde det för ca ett år sedan. så smidigt att ta sig en på morgonen!
    sv: Ja jag är verkligen nöjd 😀

  2. Jag gillar också husmorsknep och tycker det är väldigt intressant. Jag brukar göra såna där satser varje höst, tänkte faktiskt ta och ha en ”bakdag” nästa vecka och då ska jag bla. göra den 🙂

  3. Hoppas att det kommer fungera för dig! Har vänner som alltid gör egen ingefära shot som de dricker under vinterhalvåret och de brukar faktiskt hålla sig fria från förkylningar 😀 Kram <3

  4. Intressanta ingredienser. Brukar dricka varmt citronvatten som jag numera har lite riven ingefära i. Men det där ska jag definitivt testa. Alla dom ingredienserna har jag väldigt bra egenskaper så kan man tänka mig kombon. ^^

  5. Hoppas det hjälper med ”häxblandningen”. Visst är det så att mycket kunskap försvinner. Lite synd, när det kanske finns enklare och framför allt mindre ”farliga” saker för kroppen att bota lättare åkommor med..

  6. Aldrig hört talas om detta recept! Brukar shotta ren ingefära och citron men det är ju sådär gott. Borde kanske testa detta recept! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: