Dark Mode Off / On
Reklam

Ett känsligt ämne om skydd.

Sponsrat inlägg.

Det finns ett ämne som upprör och får människor att verkligen ställa sig i två läger. Det är frågan om vaccinering eller inte vaccinering. Jag tillhör skaran som vaccinerat mig mot flera saker, bland annat hepatit (de former som går) men har även grundvaccinering sedan tidigare. På gymnasiet blev vi erbjudna att vaccinera oss mot tuberkulos men det gjorde jag aldrig. Helt enkelt för jag var sjuk när sprutan skulle tas, så här efteråt så har jag funderat på saken.

Som hypokondriker så är det helt enkelt så att jag hellre vaccinerar mig mot det som går istället för att gå runt och få för mig att jag är dödssjuk hela dagarna. Det är verkligen hemskt att ha det så, att vara livrädd för diverse sjukdomar. Det var därför jag vaccinerade mot mot hepatit, jag sa att vi skulle på utlandsresa fastän det inte var sant. Allt för att jag gick runt och oroade mig varje gång jag besökte stan för att få hepatit. Det här är ju kanske inte det mest friska beteendet men när man är sjuk för sjukdomar så blir det helt enkelt så.

Lättnaden jag kände efter att ha fått vaccineringen färdig kan inte beskrivas, jag var helnöjd. Lika så kändes det jättebra när jag vaccinerade mig mot stelkramp när jag råkade få en kniv i handen för några år sedan.

Jag har även en svår form av astma, när William var 4 år fick han ringa 112 då jag hade fått influensan och inte fick någon luft. Låg utslagen och var helt borta, det resulterade i att jag varje år sedan dess vaccinerat mig mot säsongsinfluensan, jag har aldrig fått några biverkningar av det så för min del har jag helt enkelt valt att göra det. Jag vet att många blir upprörda över saken, men det är min kropp och mitt val. Jag bryr mig inte om hur andra människor tänker och känner med sina kroppar så därmed förväntar jag mig samma respekt tillbaka. Det är det fina med att vara människa, så länge alla får valen att fritt välja vad man vill utan att bli ifrågasatt eller få andras åsikter uppkörda i ansiktet som ett rätt eller fel, trivs jag bra med mina val.

Inlägget är sponsrat, men med mina egna ord och åsikter.

4 Comments

  1. Vad blir folk upprörda över? Att du vaccinerar dig?
    Jag har varit mer rädd för biverkningarna o därför avstått men livet ändras och i år funderar jag på att ta.

    1. Och nu ser jag att inlägget är sponsrat. Vad får du då? En gratis vaccination? Pengar?
      Jag är nyfiken:) som vanligt:)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: