Att bara njuta av ledighet.

Det är så lugnt och tyst här, som att jag befinner mig på en annan plats. Men jag stressar inte jag bara tar det lugnt och andas. Tar tiden för helt meningslösa saker och mitt välmående stiger. Ingen stress över något måste utan bara en inre känsla av att jag gör det jag kan och behöver. Tar tiden och livet som det är just här och nu, det känns bra och det känns rätt.

William är hos Björn, men imorgon ska vi alla tre ut och äta lunch tillsammans. Det ska bli mysigt, igår köpte William skidor då han ska börja åka här i stan. Han har lärt sig åka med skolan, själv har jag aldrig lärt mig det. Men det skulle vara roligt, det ser ut som att det är en sån där perfekt familjeaktivitet som man kan göra tillsammans.

Vad gör ni idag? Har det snöat hos er med? Här färgas hela Falun snövitt och det är så vackert. Det slår mig likt klockan som ringer in det nya året på söndagsnatt att det endast är tre små dagar kvar av 2017. Året med så många förändringar och som passerade alldeles för fort. Tiden alltså, den är dyrbar, man ska ta vara på tiden alltid.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

24 thoughts on “Att bara njuta av ledighet.

 • 28 december, 2017 at 20:44
  Permalink

  Jag kan lova att det är såå roligt att åka skidor (längdskidor) om man får lära sig den rätta tekniken! Passa på att lära er det om ni får chansen! Kramar!

  Reply
  • 28 december, 2017 at 22:11
   Permalink

   Längd kan jag :). Det är utför jag menar :). William åker båda 🙂 men fick utför nu 🙂

   Reply
   • 30 december, 2017 at 19:24
    Permalink

    Aha, ja det är kul det också! 🙂
    Men för oss som bor mer söder över blir det ju bara max en vecka om året…

    Reply
 • 28 december, 2017 at 21:58
  Permalink

  Här har det regnat idag så det slaskar på rejält man blir plaskvåt ute och det är dimmigt och dant, inte alls trevligt

  Reply
  • 30 december, 2017 at 12:47
   Permalink

   Åh så tråkigt :(. Just sånt är ju inte så kul direkt :/

   Reply
 • 28 december, 2017 at 23:46
  Permalink

  Här i Ludvika har det bara regnat idag 🙁 Det är som att åka offroad på vägarna här på grund av dålig plogning. Samt stor risk för vattenplaning på många ställen. Annars har det varit en lugn dag här också. Jag har varit ner på stan och postat våra bröllopsinbjudningar samt köpt glittriga strumpbyxor till nyår 🙂

  Reply
  • 30 december, 2017 at 12:44
   Permalink

   Åh så tråkigt :(. Det är rätt läskigt när det är sånt där väder tycker jag speciellt när man kör själv :-o.
   Åh så roligt att få fixa med sådant 🙂

   Reply
 • 29 december, 2017 at 06:26
  Permalink

  Vad mysigt att ni ska äta lunch tillsammans och njut av ledigheten! 😀 Kramis

  Reply
 • 29 december, 2017 at 07:58
  Permalink

  Hos mig är det barmark och det är så tråkigt. Jag vill ha snö!

  Reply
 • 29 december, 2017 at 08:33
  Permalink

  Så mysigt att ni har snö där uppe! Här är det bar mark och regnar.. Ha en fortsatt skön ledighet! 🙂

  Reply
  • 30 december, 2017 at 12:42
   Permalink

   Ja det är härligt :D. Vill gärna att det ligger kvar också så alla barn får chansen att åka skridskor, skidor och sådant 🙂

   Reply
 • 29 december, 2017 at 21:33
  Permalink

  Trots jag bor där jag bor är jag ingen som väljer åka skidor om jag kan slippa 😉
  tror det beror på minnena från skoltiden.

  Senaste åren har vår lilla slalombacke knappt gått att använda.

  Reply
  • 30 december, 2017 at 12:28
   Permalink

   Där jag bodde som barn i Orsa åkte alla slalom utom jag :/. Jag fick åka längdskidor, hade ingen i familjen som åkte och mamma hade ingen bil samt var ensamstående med tre barn då pappa dog. Så ja det blev aldrig att lära sig helt enkelt.

   Reply
 • 30 december, 2017 at 06:31
  Permalink

  Va kul med slalom. Det åkte jag väldigt mycket som barn.

  Reply
  • 30 december, 2017 at 12:26
   Permalink

   Jag hade så gärna velat lära mig :). Har bara testat 3 gånger 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: