Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Tipspromenad

Tipspromenad runt Tisken.

Igår var det Tipspromenad runt Tisken. Det är Lions som ordnar dessa under några veckor på våren, och även hösten varje år. De kallar tipspromenaden för Tiskpromenad. Dessa tipspromenader brukar vara vid fyra tillfällen och det sista avslutas med en tipspromenad runt Falu Koppargruva.

Tisken är en populär motionsrundan här i stan, ganska lagom stor och det är fint där. När vi kom till Slussen såg vi att det låg mellan 5-6 cyklar nedslängda i vattnet. Jag gissar att det är vårfloden som tagit med sig alla cyklarna dit.

Jag tänkte att det borde inte vara speciellt svårt att plocka upp cyklarna ur vattnet. Det är visserligen strömt men går säkert att stänga av vattnet en stund och ta upp alla cyklarna. Det känns onödigt att de ska ligga där, skulle dessutom gissa på att cyklarna är stulna.

Men nog talat om cyklar. Jag var en av de personerna som vann. Jag vann en chokladask och en liten bok. William som också vann fick fotogenljusstakar, dessa är jättefina men jag har ingen bild på dem. Vill du se en bild på dem? Då kan jag ta en bild senare idag.

Nu alldeles strax börjar första arbetsdagen efter lovet. Den här veckan kommer bestå av nationella prov för årskurs 6 i matematik. Efter jobbet idag ska vi till IKEA jag ska köpa mig en Liatorp bokhylla. Behöver den till vardagsrummet, jag har redan en sedan tidigare men är i behov av två. Hoppas du får en fin måndag, ska du göra något speciellt?

27 Comments

 1. Du måste verkligen ha en väldans tur 🙂 så kul att Du återigen vann Grattis och kul att även William vann 🙂
  Här anordnas ytterst sällan någon tipspromenad annat än typ Skyltsöndag å då brukar ju vädret icke vara så inbjudande 😉

  Förutom allt annat så är ju cyklarna någons egendom å dem förstörs där de ligger i vattnet å dessutom är det ju nedskräpning så visst borde dem ”fiskas upp”.

  Jag skulle oxå behöva en ny bokhylla 🙂

  Ha en fin måndag <3

  1. Haha ja ibland tycker det nog så :). Men tur i spel ger otur i kärlek ;). Så vet inte vad som är bäst :p.
   Ja eller hur :(, hoppas att någon plockar upp dem 😀

 2. Så härligt med tipspromenad! Vi gick alltid på tipspromenad förr med mormor, men det var längesedan nu… Tråkigt. Här i krokarna tror jag inte att det anordnas någon tipspromenad… Hur som så är jag sjukt trött och sliten idag och ska bara ta det lugnt. Hur lugnt det nu går att få det med en liten skrutt som upptäcker världen.

 3. Roligt att vinna och lite choklad på en vardag är aldrig fel ;)… en sådan härligt vardagslyx! Jag har jobbat och saknar redan att få åka bort igen, denna vecka är jag bara ledig 1 dag snark så det känns motigt faktiskt… men men så är det och ”snart” lön igen, månadens bästa dag typ =P

  Ha det super TREVLIG VECKA nu!

  1. Ja jättekul :D. Nej är ju inte det, även om jag måste hålla igen nu. Ska se till att nolla mig själv på godis och annat nu fram tills minst sommaren. Blir att kämpa på :D. Förstår känslan, man får peppa på inför semestern :). Trevlig vecka fina du <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: