En måndag som blev så bra som den skulle.

Som jag skrev i morse skulle den här dagen bli en bra dag. Att börja dagen med att tacka sig själv och sin kropp för livet, att glädjas åt sig själv och glädja andra, och att sedan intala sig själv att “Idag är det en bra dag“, på något sätt så blir det precis så. Det är som att kroppen, hjärnan och livet ställer in sig på något man längtat efter länge. Nästan som känslan som infann sig under julen eller vid födelsedagen som barn. Man bara visste att just idag är det en bra dag.

Jag startade min morgon med gröt, samma ingredienser som jag skrev om i ett tidigare inlägg. Att krydda havregrynsgröt med nejlika var det bästa jag gjort, det är helt galet gott. Sedan att dekorera den med frukter av tre olika slag blir pricken på det lilla i:et.

Jag har jobbat idag, i värmen. Efter jobbet åkte jag hemåt och William lagade ihop en middag åt oss. Jag la mig på sängen i någon minut och sedan slängde jag på mig träningskläderna och gick en lång promenad på sextio härliga minuter. Det var varmt, svettigt och alldeles underbart. Jag liljekonvaljer och kände hur ruset av sommarlovet är nära känslor flytta in i kroppen.

Väl hemma så passade jag på att städa i femtio minuter, och tog mig en snabb dusch. Renbäddade sängen och plockade sedan i och ur diskmaskinen. Har även vattnat alla mina blommor. I skrivande stund närmare sig klockan tjugoett på kvällen. Denna måndag kom och gick i ett litet nafs.

Har du som jag haft en fantastisk dag? Jag hoppas det, du förtjänar en fantastisk dag och även morgondag.

Madeleine Stenberg

Bloggare sedan 2004. Bor i Falun med min son William född 2004. Är utbildad lärare, förskollärare, doula och hjälpmamma samt kursledare i Amningshjälpen. Studerar till specialpedagog.

40 thoughts on “En måndag som blev så bra som den skulle.

 • 14 maj, 2018 at 20:57
  Permalink

  Vilken sund och bra inställning, fint sätt att starta dagen på! 🙂 Låter verkligen som en fin måndag.

  Reply
  • 14 maj, 2018 at 20:59
   Permalink

   Ja det är det :). Man mår så mycket bättre av att börja dagen så :D. Dagen går som ett leende :). Det har det varit 🙂

   Reply
 • 14 maj, 2018 at 21:00
  Permalink

  Vad härligt att du hann med så mycket idag och det är verkligen underbart med rena sängkläder 😀 Kramis

  Reply
 • 14 maj, 2018 at 21:04
  Permalink

  Nejlika på gröt,…aldrig hört. Själv äter jag gröt ofta på jobbet till lunch, och vräker på med kanel, mjölk och bär. Och sen kommer mina kollegor och säger samma sak som alltid, åååå vad gott det luktar! (kanelen såklart)
  /Lisa
  blogkärlekståget
  http://www.majamyra.se

  Reply
  • 14 maj, 2018 at 21:27
   Permalink

   Hehe inte jag heller, jag testade det bara en dag när jag ville krydda gröten med något. Insåg att det var jättegott så började äta det. Tycker nämligen inte om havregrynsgröt så värst men nu går det ner :D.
   Ja kanel är jättegott 😀

   Reply
 • 14 maj, 2018 at 23:21
  Permalink

  Vad duktig du är som orkar promenera i denna värme! Jag skulle få panik 😀 Haha!

  Reply
  • 15 maj, 2018 at 19:49
   Permalink

   Jag mår så mycket bättre då :). Dels får jag solen och sedan så skönt att röra på sig också :D.

   Reply
 • 14 maj, 2018 at 23:28
  Permalink

  Vilken härlig dag du haft 🙂 Min dag har också varit bra. Grejade lite hemma på förmiddagen innan jag tog mig ut fram på eftermiddagen för en promenad 🙂

  Reply
  • 15 maj, 2018 at 19:51
   Permalink

   Åh ja det hade jag :). Åh mysigt att fixa hemma, ska försöka ta mig för det i helgen 🙂

   Reply
 • 14 maj, 2018 at 23:53
  Permalink

  Ja, den gick blixtsnabbt, håller med! Hoppas på en fin morgondag också?

  Reply
 • 15 maj, 2018 at 05:47
  Permalink

  Vilken härlig måndag! Hoppas du får en lika bra tisdag 🙂

  Reply
 • 15 maj, 2018 at 07:15
  Permalink

  Det är verkligen helt rätt inställning att börja dagen med! Så himla perfekt med gröt till frukost, mumma 😀

  Reply
  • 15 maj, 2018 at 19:45
   Permalink

   Ja det gör dagen så mycket bättre :D. Eller hur jättegott och nyttigt :).

   Reply
 • 15 maj, 2018 at 08:19
  Permalink

  Låter som en fin måndag. ?

  Reply
 • 15 maj, 2018 at 13:35
  Permalink

  Det låter verkligen som en härlig dag! Jag har en perfekt dag idag, men jobb halva dagen och nu har jag köpt med mig sushi för att luncha med syster ☺️

  Reply
 • 15 maj, 2018 at 14:27
  Permalink

  Jag hade också en riktigt fin måndag, så skönt att ha det i början av veckan ?

  Reply
 • 15 maj, 2018 at 20:38
  Permalink

  Ja dagarna är helt underbara i detta väder! Härligt att du fick en egen kock! <3

  Reply
  • 15 maj, 2018 at 21:30
   Permalink

   Eller hur, så hela underbart :D. Ja så gott och härligt 😀

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: