En dag i Västerås, med slottsbesök och shopping.

Igår åkte vi till Västerås, William och hans kompis skulle nämligen till Kokpunkten för att bada. Jag och Björn passade då på att se oss runt i Västerås, det blev en del platser jag aldrig besök trots mina studier där i ett år nu.

Det första man möts av vid Kokpunkten är Mälaren, det här var Williams andra besök där. Mitt besök blev nämligen bara utanför denna gång. Några hade samlats utanför och hade YOGA, det såg verkligen härligt ut så där i morgonsolen.

Kokpunkten är verkligen en riktigt häftig byggnad. Det är verkligen ett drömställe för barn som älskar vattenrutschbanor och liknade. För er som inte vet vad Kokpunkten är får jag äran att berätta att det är ett actionbad.

När vi droppat av killarna åkte vi först till Hälla Köpcenter då Björn skulle kolla efter en dosa till sitt Nintendo 8-bit han köpte i söndags, de var dock helt slutsålda så Björn bokade dosan på Elgiganten i Borlänge där det fanns en endaste kvar. Efter Hälla besökte vi Erikslund köpcentrum även detta för 8-bit dosan eftersom Björn inte hade lagt beställningen innan detta. Jag tycker inte om köpcentrum, föredrar stadsmiljöer att shoppa i. Vi började båda bli hungriga så vi åkte till stan i Västerås. Kikade runt på lite gamla byggnader innan vi hittade på stället vi skulle äta på.

Så himla fint med gamla hus, speciellt när de ligger så där vid vattnet. Finns en hel del sådana hus här i Falun med. Såg efteråt på bilderna att folk hängt hänglås där. Det hade jag missat, tycker nog att det är ganska gulligt att man gör så på utsatta platser i landet.

Sedan såg jag dessa fina trähus, så tog lite foton där med. Mest för att jag tycker det är så himla fint med kontraster. Så sur på mig själv bara som inte tog med mig systemkameran, det ska jag komma ihåg att göra nästa gång.

Vi åt kinamat och den var så sjukt god, restaurangen heter Choys garden och besöker du Västerås så kan jag rekommendera det stället. Eftersom jag kommer besöka Västerås i två år till ska jag absolut gå dit igen.

Efter maten beslutade vi oss för att åka och spana efter lite sevärdheter. Vi hamnade vid Tidöslott, det var riktigt fint där men otroligt övergivet. Vi trodde ju att eftersom det var en sevärdhet och slott borde det ju finnas något där men det gjorde det alltså inte. Men fint var det och en spännande plats att gå runt på.

Jag älskar att vandra runt bland sevärdheter. Men ångrade återigen att jag inte tagit med mig systemkameran.

Tar alltid foton på stenar med lite information under, det är så kul att läsa på sådant anser jag.

Mitt ute på gräsmattan fanns denna lilla staty. Vi valde att inte gå i gräset eftersom det ändå är så torrt nu.

Så vacker miljö, tänkte när jag gick där att det är ganska häftigt ändå att människor vandrat runt där och bott i slotten en gång.

Tänk att människor haft ett liv här? Undra vad de tänkte på, vad var viktigt för dem?

Såg denna blomkruka och misstänker att man gjort en avbild av djävulen på den. Ganska läskig där med sina horn och en ilsken blick.

Sedan denna lilla ängel på en drake, verkligen så söt.

Återigen en upprest sten med ansikte på.

Slottets framsida, verkligen så fin portgång där.

Så fint med till minne av någon, det finns kärlek bakom dessa stenar.

Vi åkte efter besöket runt och spanade på olika köpcentrum, väntade på att William och hans vän skulle bli klara så vid 18:10 var de äntligen klara med bad. De hade då börjat bada på Kokpunkten 10:00 så när vi hämtade dem var de riktigt nöjda. Jag och Björn hade då precis innan besökt en badplats och tittat ut över Mälaren igen. Det var en riktigt fin dag, och extra glad blev jag som fyndade det ni ser på bilden nedan.

Jag köpte mig ett Sega Mega Drive som jag köpte på Elgiganten. Jag ville verkligen ha ett Sega Mega Drive som barn. Vi hade Sega Master System och även Super Nintendo, så det räckte ju. Men jag drömde ändå om Sega Mega Drive med Ecco the dolphine spel samt Micky Mouse Castle of Illusion och World of Illusion. Jag fullkomligt älskar att det numera går att köpa dessa tv-spelkonsoler igen. Det är så mycket nostalgi för mig.
Kändes även som jag riktigt fyndade detta, någon hade lämnat tillbaka spelet och fick därmed 150:- i rabatt.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

34 thoughts on “En dag i Västerås, med slottsbesök och shopping.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: