Måndagstankar i maj.

Jag får dåligt samvete att ni underbara läsare knappt fått någon uppdatering från mig på senaste veckan. Det som känns ännu jobbigare med saken är alla fina kommentarer ni skrivit och att jag inte svarat på dessa ännu. Jag är på gång dock, ny vecka och jag är visserligen trött i lungorna fortfarande men jag har förhoppningar om att det ändå ska vända lite snart så att jag kan andas något bättre i alla fall.

Det är stressat och inte speciellt chill i livet just nu. Inte nog med att lungorna är påverkade av vad jag tror är luft och ventilation så har jag både sluttampen på mitt jobb med att fixa så att det bara är att överlämna eleverna. Jag har examensarbetet som självklart stöts och blöts med diverse olika ändringar så som det bör så här på slutet. Sedan har jag era underbara kommentarer som nu i skrivande stund är uppe i 124 stycken som jag ska svara på. Det kommer så klart!

Min plan för veckan är att jag ska försöka ta det mer chill så som fina Bossen här ovanför när han låg i mitt knä hemma hos Björn. Jag ska hitta andrum, ta promenader och blogga för det ger mig glädje. Skriva examensarbete och försöka att inte stressa upp mig i onödan. Det är tjugofem dagar kvar för mig att arbeta innan semestern. Det är inte så många, det kommer att gå snabbt. Sedan kan jag verkligen ladda om batterierna.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

22 thoughts on “Måndagstankar i maj.

 • 4 maj, 2020 at 08:43
  Permalink

  Jag kan förstå att det är mycket för din del nu men håll ut, tjugofem dagar går snabbt. Sedan är det bra om du kan koppla av lite också för det behöver vi.

  Hoppas du får en fin start på den nya veckan!

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:50
   Permalink

   Ja det är verkligen det, jag försöker att verkligen koppla ner lite nu också. Man ska se till att försöka läsa ikapp alla bloggar också. Får dela upp det lite :).

   Reply
 • 4 maj, 2020 at 09:50
  Permalink

  Hoppas att det där läkarbesöket ger något. Det är jobbigt att gå runt och inte må bra! Var rädd om dig!

  Reply
 • 4 maj, 2020 at 11:29
  Permalink

  Jag tycker att det är synd när bloggare känner stress och dåligt samvete när bloggen inte uppdateras hela tiden, dagligen! Man har ju ett liv utanför bloggen också och man måste tänka på sig själv. Är det bra läsare förstår dem att man inte kan lägga ut hela tiden!! Ta hand om dig.

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:50
   Permalink

   Jo så är det ju egentligen. Jag tror nog mer att det hänger ihop lite med min del av att vilja alla väl hela tiden. Då blir det lätt ganska pressat.

   Reply
 • 4 maj, 2020 at 11:53
  Permalink

  Jag förstår dig jag har inte haft tid att skriva inlägg innan flytt under flytt och lite efter flytt men nu känns det som att jag är tillbaka i bloggandet igen 😊

  Men det är ok med att ta paus ibland ifrån bloggen för man har ett liv med 😊

  Reply
 • 4 maj, 2020 at 14:18
  Permalink

  Ta den tiden du behöver, och du måste ju inte svara på alla kommentarer i din blogg. Vi vet ju hur du mår och tror ingen tar illa upp för dig 🙂
  Hoppas du snart känner att du att du är tillbaka till ditt gamla jag igen.

  Reply
 • 4 maj, 2020 at 15:02
  Permalink

  Ja det är viktigt att fånga upp sig själv men svårt när det blir mycket på samma gång. Hoppas du får en fin Måndag 🌸

  Reply
 • 4 maj, 2020 at 16:59
  Permalink

  Det är ju så livet ser ut ibland. Ibland har man mer tid att blogga och ibland är det andra saker som står i vägen. Ha inte dåligt samvete! Förstår att du har mycket att göra med allt som du har omkring dig med jobb och examensarbetet. Skönt att snart ha semester så du kan ladda om dina batterier.

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:48
   Permalink

   Ja det är juu så, det är precis så man får försöka tänka så där. Ja gud, längtar i massor :).

   Reply
 • 4 maj, 2020 at 17:13
  Permalink

  Stressa inte med bloggandet utan du bloggar när du orkar o har tid 🙂 du e fin klart du får fina kommentarer då vännen 😀 lycka till med ditt examensarbete kram vännen
  Tess recently posted..ÄNTLIGEN LUNCH

  Reply
 • 4 maj, 2020 at 20:13
  Permalink

  Take it easy before you go crazy! Det ordspråket hörde jag i Gambia för länge sedan och det har jag anammat. Strunta i att kommentera vår kommentarer. Har en känsla av att ingen av oss läsare går tillbaka och läser kommentarerna. Bara ett tips!
  Du ska väl till läkaren på onsdag, så jag hoppas att hen kan justera din astmamedicin så att du mår bättre.
  Att skriva ett examensarbete är ungefär samma sak som att skriva en bok, som aldrig blir riktigt klar om man inte sätter punkt själv. Och det måste man faktiskt göra, annars blir man just crazy;-)

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 15:33
   Permalink

   Nej så kan det nog vara :). Samtidigt känns det fint att då svara och visa att jag brytt mig :). Har varit hos läkaren nu så ska berätta lite för er :D. Ja gud så är det verkligen :-o.

   Reply
 • 4 maj, 2020 at 20:37
  Permalink

  Åh, såna underbara bilder på kissen! Gissa om jag saknar vår katt Maja! Å på TV just nu Vetenskapens värld om just tamkatter!!!! De är runtomkring mej!!!
  Krya på dig och lycka till med allt!
  Kram

  Reply
  • 6 maj, 2020 at 15:34
   Permalink

   Åh förstår det, så är det ju när man ser djur man saknar de man själv haft <3. Är det nyligen er Maja blev en saknad vän? <3

   Reply
 • 4 maj, 2020 at 20:58
  Permalink

  Man får många känslor i detta coronaväldet. Både sorg, deppighet, oro, inre stress, ekonomiska bekymmer, framtiden?
  Mitt bekymmer ar att inte kunna träffa barn och barnbarn på oviss tid.
  Kram!
  Geddfish recently posted..Middagen serverad

  Reply
  • 4 maj, 2020 at 21:55
   Permalink

   Ja visst är det så, mycket som svävar. Åh det måste vara jättejobbigt :(. Stor kram till dig <3.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: