Jag började morgonen som varje år sedan Williams ettårsdag. Jag tar ett ljus och ett morgonpaket, sedan går jag in och sjunger ”Ja må han leva”.

Vi hinner sällan äta frukost tillsammans på veckorna, men idag såg jag till att göra en frukost åt oss båda. Jag hade förberett med ägg kvällen innan och köpt hem färskt bröd. Vi åt tillsammans och firade in att han jag älskar mest fyller 14.

Efter jobbet åkte jag hemåt, då fick jag se Williams tröja på honom som han fick av mig och sin pappa i morgonpaketet idag. Eftersom hans pappa Björn kom hit så fick han vara med när William öppnade sitt andra paket från oss. Det var ett par jeans, utöver det fick han 700 kronor från oss som han ska köpa ha till att köpa en ny telefon med. Han har önskat sig pengar av släktingar och det ser ut att bli en telefon för honom.

Vi tog bilen ner mot stan för att gå till Basta för födelsedagsmiddag. William hade sina nya jeans och tröjan på sig. Eftersom han inte vill vara med på bilder längre tog jag några bakifrån.

Det var första besöket på BASTA för min del. Maten var hur god som helst och dit kommer jag vilja gå fler gånger.

Ganska härliga menyer tyckte jag, de var liksom så inbjudande.

Jag tycker om Italiensk mat och det var liksom mysigt att äta där och befinna sig på platsen samtidigt. Vi som gick dit för att fira William var, Jag, Björn (Williams pappa), Williams farmor och hennes karl, samt Williams farfar.

Jag tog mig en pizza, det var en Margarita och den var riktigt god.

William har pratat enda sedan BASTA öppnade att han ville testa deras Nutellapizza så det gjorde han idag. Jag är allergisk så det blev ingen efterrätt för mig, men det gjorde mig inget jag var helt proppmätt från maten.

Den var i alla fall väldans fin så jag förstår att William var imponerad, det var en sådan där perfekt födelsedagspizza. Alla utom jag delade alltså på den. Det är nutella, minimarshmallows, granatäpple samt vad jag fått för mig päron.

Stort grattis finaste William på din fjortonårsdag! Tänk att jag fått gåvan att vara din mamma i fjorton år! Det är jag oerhört tacksam över!

50 kommentarer

 1. Lät som han fick en bra födelsedag 🙂 Oj, nutellapizza lät ju intressant, men det skulle nog inte passa mig men säkerligen gott för barn.

 2. Vilken mysig födelsedag det blev för honom. BASTA såg jättetrevligt ut. Nutellapizza vet jag inte om det lockar, men yngsta dottern hade varit i himmelriket.

 3. Gud vilken mysig restaurang! Både vanliga och efterrätts pizzan såg helt otroliga ut ?
  Lät som att han haft en väldigt bra födelsedag!

 4. Så kul att kunna samlas alla och fira sådär, och stället såg verkligen urmysigt ut! Sådär enkelt, charmigt. ..Och nutellapizzan såg riktigt farlig ut! :O

  1. Ja det är en liten tradition att William får välja ett ställe att äta ute på under sin födelsedag :). Har bara blivit så :).
   Det var den verkar det som :D. Är allergisk så jag kan inte bedöma 😉

 5. Lever du och hans pappa separat? i så fall en eloge till er som verkligen kan fira och umgås ihop. Livet blir så mycket bättre då. Och grattis till killen

 6. Gud vilken underbar födelsedag han fick! Jag skulle bli superglad om jag fick en sån fin födelsedag. Lite avis är jag allt ?

  1. Ja det var verkligen det :), han var nöjd :). Ja absolut nu har han ju varit det i ett år men är i alla fall närmare året att börja nian ;). Så kul att han fyller 13 nästa år 🙂

 7. Vilket härligt ställe det ser ut att vara, brukar det vara mycket folk eller är det ett sånt där mysigt lite mindre ställe? ?

 8. Åh fint av dig att du sjunger för honom fortfarande!
  Mysigt att få äta frukost tillsammans, speciellt då ni inte hinner med så ofta.
  Vad kul att han sparar och väljer att en telefon själv, kan tycka att unga idag bara ber om dyra saker av föräldrarna som betalar snällt för att få sina barn nöjd.

  Vilken mysig restaurang, där hade jag velat äta speciellt den sista pizzan med nutella!
  Du kan verkligen fotografera, jag älskar dina bilder!

  1. Åh ja man förtjänar sång på sin födelsedag :D. Ja det var det verkligen är lite tråkigt att man inte hinner med det oftare :/. Ja det är ganska kul han har fått lära sig det sedan han var ganska liten :D. Tusen tack så glad jag blir över den kommentaren 🙂

 9. Grattis till honom i efterskott! Ser supermysigt ut på restaurangen och härligt att det blev ett bra födelsedagsfirande. Kram <3

 10. Vilken mysig tradition! Något sånt vill jag också ha med min son. Det var fina presenter, han måste ha varit nöjd. 🙂
  Åh, Basta var jag på förra sommaren. Tyckte det var så gott! men blev för mätt för att testa den där nutellapizzan :p

  1. Ja det är mysigt verkligen, han får känna sig lite extra speciell då :D. Han var helnöjd :D. Men så roligt :D, förstår dig, jag var tokmätt efter maten 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa