Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Hitta de rätta julklapparna.

Inlägget är i samarbete med julklappstipsen.nu.

Jag försöker till skillnad mot många andra att vänta ganska länge innan jag släpper in julen i hemmet. Jag är sådan som gärna packar upp julen redan vid första advent och häver ut allt i juldagarna. Förra året var dock ett undantag då sonen huggit en gran åt oss och själv valt ut den, det kändes så himla fint att jag helt enkelt inte hade hjärta att slänga ut granen lika tidigt som jag brukar.

Förra året var våran första år med riktig gran, jag hade plastgran något år men annars helt enkelt skippat granen. Men nu blev det alltså lite annorlunda, om sonen gör samma sak i år som förra året blir det definitivt gran ett år till för egen gran luktar verkligen jul enligt mig.

Oavsett hur julen blir varje år är det ändå en hel del att stå i. En av dessa saker är definitivt att hitta de rätta julklapparna. Det är det absolut svåraste enligt mig, för hur ska man veta exakt vad någon annan behöver? Nu handlar jag mest åt sonen, hans pappa och sedan sonens kusin samt några andra barn runt omkring mig. Men ändå det är inte så himlans lätt att hitta de rätta julklapparna. Det är då sidor som julklappstipsen är superbra, jag hittade en lampa i form av en pratbubbla där man kan skriva små meddelanden i. Detta är verkligen en sådan där perfekt present åt William som älskar såna saker. Om du vill hitta de julklapparna så tycker jag du ska besöka julklappstipsen.

Att handla åt en tonåring är nämligen inte alltid det lättaste, men att då få olika tips om bra julklappar är ju hur bra som helst. Visste du förresten att det inte var förrän efter andra världskriget som ”vanligt” folk börjar köpa julklappar åt sina barn? Innan detta så fick de flest hemmagjorda saker på julafton.

Jag brukar fungera kring vilken julklapp som betytt allra mest för mig, jag tror inte att jag kan välja ut någon. Men det är absolut så att barndomens jular hos mormor och morfar i Maggås med fina inslagna paket med My little ponys som jag någonstans blir varmast av när jag själv tänker på. Jularna är lika fina idag med som vuxen, när jag får spendera julen med William. Men den där pirrande julkänslan man hade som barn när man fortfarande trodde på tomten, den kan jag absolut sakna. Julen var mer magisk då på något vis, mot idag när jag inte alls har samma längtan i kroppen som jag hade som barn.

2 Comments

  1. Jaha, jul i år igen 😉

    Försöker faktist sattas på julklappar som är köpa secon hand. Både till barnen men även till vuxna, tex en bok från 50 talet om hushållsarbetet kan ge mormor ett gått skratt och påminna henne om hennes ungdom

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: