Närmare kurshandledare och en intensiv tisdag.

Alltså vilken tisdag, den har verkligen varit precis som godiset Non-stop. Jag var klar med aktiviteter alldeles nyss. Sitter och bara försöker sortera denna dag, tänk att vissa dagar är så här intensiva. Den har varit bra om en intensiv, var till Britsarvets familjecentral och medverkade på min andra utbildningsdag men kursens tredje tillfälle i Amningskurs för blivande föräldrar som Amningshjälpen håller i och som jag ska bli kursledare i. Det är så givande verkligen, fina blivande föräldrar som vill lära sig mer om amning och fantastiska kurshandledare båda två jag träffat.

Det är så himla mycket fint också, dockor och bröst, kurshandbok som är givande och jag kan inte annat än att verkligen rekommendera alla som har chansen att gå på en Amningskurs för blivande föräldrar som Amningshjälpen har att verkligen gå den. Så mycket fin kunskap, och som hjälpmamma vill jag så klart även slå ett slag för att bli medlemmar i Amningshjälpen.

Det har varit lika trevligt som alltid, och nästa tillfälle är kursens sista tillfälle. Eftersom jag missade första tillfället ska jag gå den så snart som möjligt, sedan kan jag hålla i kurserna själv. Det känns hur roligt som helst, men det som är skönt med första gången man håller så gör man det med mentor så det känns betryggande måste jag säga.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

75 thoughts on “Närmare kurshandledare och en intensiv tisdag.

 • 9 oktober, 2018 at 20:49
  Permalink

  Jag tycker att det är så härligt att komma hem efter sådana intensiva dagar och bara få smälta allt intressant man har fått lära sig. Brukar sova gott på natten sen 😉
  Anna recently posted..SPA-söndag på gång

  Reply
  • 9 oktober, 2018 at 20:49
   Permalink

   Ja det är verkligen det, ska bli skönt att få sova om en timme 😉

   Reply
 • 9 oktober, 2018 at 21:05
  Permalink

  Detta verkar verkligen så himla fint! <3 Hoppas kursen blir super rolig!

  Reply
 • 9 oktober, 2018 at 22:17
  Permalink

  Så härligt?
  Är fortfarande lite ledsen att jag aldrig fick till det där med amningen ,jag ville så gärna amma.
  Kanske om jag haft rätt hjälp ,kamsle det hade funkat då.
  Tycker det är så bra att du gör sånt här för du kommer säker hjälpa många❤️❤️
  Camilla @tiobarnsmamman recently posted..Även hundarna gillar hösten

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 14:40
   Permalink

   Ja jättekul :D. Förstår att det måste kännas så :(. Det hade säkert funkat tror jag om du fått hjälp <3. Tack fina du 🙂

   Reply
  • 12 oktober, 2018 at 14:40
   Permalink

   Ja det är så roligt att ha något man gillar :). Det gör den, jag mår bra av denna kurs 🙂

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 07:57
  Permalink

  Så roligt att du snart är kursledare! Kursen låter hur mysig som helst. Amning är så mysigt 🙂
  Jennysvardag recently posted..Glad morgon

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 08:47
  Permalink

  Perfekt och kul att du kan hålla i kursen själv sedan 😀

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 08:56
  Permalink

  Åh jag längtar tills det är min tur att gå på sånna här kurser …och se fram emot att min bäbbe ska komma. Längtar efter att bli mamma jag 😀

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 09:01
  Permalink

  Så kul att du kan hålla kursen själv snart! Gillar Amningshjälpen som organisation, det har jag sagt tidigare tror jag, och om det någon gång blir ett till barn hoppas jag kunna gå en av deras kurser.

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 10:32
  Permalink

  Vad kul! Har inte ens tänkt på att man kan gå en kurs för amning! När och om det blir dags för mig sen så kommer jag nog gå alla kurser som finns? Och kul för dig att få hjälpa och lära andra?
  Chanelle recently posted..Kroppshets del 2

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 11:13
  Permalink

  Vad roligt med människor som hittar sina saker att utbilda sig vidare i, sådant som de verkligen brinner för =)

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 11:17
  Permalink

  Ska verkligen komma ihåg det tills den dagen vi förhoppningsvis har turen att få barn!

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 11:19
  Permalink

  Vad kul, det är en så viktig sak att informera om, läser om folk som tror att det bara är hos dom amningen inte funkar, men vad jag förstår så är det ganska vanligt problem?

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 11:50
  Permalink

  Väldigt intressant och viktigt. Har 4 barn och har inte ammat någon speciellt länge. De 3 första funkade det inte alls med. 4e gick jättebra tills jag ramlade, stukade handen så illa så jag inte kunde lyfta henne alls. 🙁

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 14:34
   Permalink

   Ja det är det :). Tråkigt att du inte fått rätt stöd så det skulle kunnat gå bättre 🙂

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 14:51
  Permalink

  Imponerad av er på amningshjälpen. Ni gör ett jättejobb och jag kan tro att det ger mycket positiv energi! ??

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 14:55
  Permalink

  Vissa dagar är verkligen intensiva medans andra dagar kan vara superlugna! 🙂
  Moa recently posted..Tipsar!

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 17:34
  Permalink

  Vad roligt att du känner att det varit en givande kurs och en effektiv kurs behöver ju inte vara stressig bara för man med ordet effektiv först tänker så =D
  Mirre recently posted..Dragit på mig lite stressmage

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 18:21
  Permalink

  Så bra att möjligheten till en sådan kurs finns. Jag kan tänka mig att många bara tar för givet att det ska komma naturligt och bara fungera direkt, men det har jag förstått det som inte alls är garanterat.
  Therese recently posted..På min önskelista – ett hållbarare hem

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 12:18
   Permalink

   Ja det är verkligen det :). Det är verkligen många som behöver hjälp och med detta får många det från början 🙂

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 18:37
  Permalink

  vilket underbart jobb du gör, amningshjälp önskade jag att de fanns när jag ammade då mina bröst slutade fungera efter enbart 2 månader.

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 11:52
   Permalink

   Åh tack :D. Amningshjälpen har funnits sedan 1970-talet men alla BVC berättar tyvärr inte om dem :(. Vilket är jättetrist för får ammande hjälp med amningen fungerar den ofta <3.

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 19:13
  Permalink

  En kurs får gärna vara intensiv om den är intressant, för då suger man verkligen i sig all kunskap som förmedlas?
  Lillan Kind recently posted..Att bara få vara

  Reply
  • 11 oktober, 2018 at 17:06
   Permalink

   Ja absolut, nu är inte kursen så intensiv utan var mer dagen 🙂

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 20:03
  Permalink

  Amningshjälp är något jag letar efter :). Visserligen kommer ungen först om en månad, men något säger mig att det lär behövas hjälp. Finns det online resurser?
  Olga recently posted..Heja Livet takeover!

  Reply
  • 11 oktober, 2018 at 16:57
   Permalink

   Ja det känns riktigt kul :D, så roligt att du skriver det 🙂

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 20:40
  Permalink

  Så kul med kurs, alltid bra att få lära sig mera!
  Det är så viktigt att prata om det och få upplysningar med mera 🙂
  Ida recently posted..Svarar på frågor!

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 20:47
  Permalink

  Alltså det är något jag också skulle vilja vara- amningshjälp,. Jag älskar att få barn och mamma att connecta. Är det inte fantastiskt? Heja dig!! Grym

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 11:57
   Permalink

   Mitt tips gå med i Amningshjälpen :D. Vi behöver fler medlemmar och hjälpmammor <3

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 20:53
  Permalink

  Jag har själv inga biologiska barn så har aldrig ammat, men jag blev genuint glad av att höra att det finns såna här grupper! Shit vilket stöd 🙂

  Reply
 • 10 oktober, 2018 at 21:10
  Permalink

  Alltid kul med att få bredda sina vyer. Vad gör amningshjälpen?
  Linda recently posted..Julkalender

  Reply
  • 11 oktober, 2018 at 16:56
   Permalink

   Ja absolut :). Amningshjälpen är en ideell organisation som arbetar för att främja amningen, de finns som mig hjälpmammor i organisationen som hjälper ammande med amningen, men även andra som är med och stöttat 🙂

   Reply
 • 10 oktober, 2018 at 21:15
  Permalink

  Så fantastiskt att det finns amningskurs. Det är inget jag fått gå med mina, dock är jag så tacksam över de fantastiska sköterskorna inne på bb när jag fick min första, dem hjälpte mig så enormt vilket gav mig bra erfarenhet inför de två andra.
  Dock är det nog många som struntar i att lära sig, att ta hjälp av en kurs för att få rätt på det och framförallt många som struntar i att ta hjälp när det strular med amningen när bebis är lite – och de olika faserna.

  Reply
  • 12 oktober, 2018 at 11:59
   Permalink

   Ja det är helt underbart :). Vissa landsting som erbjuder det finansierat som Dalarna gör, andra får man betala men de växer så med lite tur kanske det kommer till er med :).

   Reply
 • 11 oktober, 2018 at 11:21
  Permalink

  Hoppas att du gillar den kursen! Ja, vissa dagar är sjukt intensiva, förstår exakt vad du menar 🙂

  Reply
  • 11 oktober, 2018 at 12:19
   Permalink

   Det gör jag absolut, men det är lite mycket med två utbildningar.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: