Alltså vilken tisdag, den har verkligen varit precis som godiset Non-stop. Jag var klar med aktiviteter alldeles nyss. Sitter och bara försöker sortera denna dag, tänk att vissa dagar är så här intensiva. Den har varit bra om en intensiv, var till Britsarvets familjecentral och medverkade på min andra utbildningsdag men kursens tredje tillfälle i Amningskurs för blivande föräldrar som Amningshjälpen håller i och som jag ska bli kursledare i. Det är så givande verkligen, fina blivande föräldrar som vill lära sig mer om amning och fantastiska kurshandledare båda två jag träffat.

Det är så himla mycket fint också, dockor och bröst, kurshandbok som är givande och jag kan inte annat än att verkligen rekommendera alla som har chansen att gå på en Amningskurs för blivande föräldrar som Amningshjälpen har att verkligen gå den. Så mycket fin kunskap, och som hjälpmamma vill jag så klart även slå ett slag för att bli medlemmar i Amningshjälpen.

Det har varit lika trevligt som alltid, och nästa tillfälle är kursens sista tillfälle. Eftersom jag missade första tillfället ska jag gå den så snart som möjligt, sedan kan jag hålla i kurserna själv. Det känns hur roligt som helst, men det som är skönt med första gången man håller så gör man det med mentor så det känns betryggande måste jag säga.

75 kommentarer

 1. Så härligt?
  Är fortfarande lite ledsen att jag aldrig fick till det där med amningen ,jag ville så gärna amma.
  Kanske om jag haft rätt hjälp ,kamsle det hade funkat då.
  Tycker det är så bra att du gör sånt här för du kommer säker hjälpa många❤️❤️
  Camilla @tiobarnsmamman recently posted..Även hundarna gillar hösten

 2. Åh jag längtar tills det är min tur att gå på sånna här kurser …och se fram emot att min bäbbe ska komma. Längtar efter att bli mamma jag 😀

 3. Så kul att du kan hålla kursen själv snart! Gillar Amningshjälpen som organisation, det har jag sagt tidigare tror jag, och om det någon gång blir ett till barn hoppas jag kunna gå en av deras kurser.

 4. Vad kul! Har inte ens tänkt på att man kan gå en kurs för amning! När och om det blir dags för mig sen så kommer jag nog gå alla kurser som finns? Och kul för dig att få hjälpa och lära andra?
  Chanelle recently posted..Kroppshets del 2

 5. Vad kul, det är en så viktig sak att informera om, läser om folk som tror att det bara är hos dom amningen inte funkar, men vad jag förstår så är det ganska vanligt problem?

 6. Väldigt intressant och viktigt. Har 4 barn och har inte ammat någon speciellt länge. De 3 första funkade det inte alls med. 4e gick jättebra tills jag ramlade, stukade handen så illa så jag inte kunde lyfta henne alls. 🙁

  1. Åh tack :D. Amningshjälpen har funnits sedan 1970-talet men alla BVC berättar tyvärr inte om dem :(. Vilket är jättetrist för får ammande hjälp med amningen fungerar den ofta <3.

  1. Absolut det finns :). Du kan om du behöver amningshjälp gå in på: https://amningshjalpen.se/radgivning där hittar du hjälpmammor som du kan kontakta direkt antingen via e-post, ringa eller träffa. Vi finns även på Facebook i grupperna “Hjälpmammor svararhttps://www.facebook.com/Amningshjalpen/ , “Amningshjälpens slutna grupphttps://www.facebook.com/groups/369189833156515/ , råder dig även att gilla våran Öppna facebooksida https://www.facebook.com/Amningshjalpen/

 7. Alltså det är något jag också skulle vilja vara- amningshjälp,. Jag älskar att få barn och mamma att connecta. Är det inte fantastiskt? Heja dig!! Grym

  1. Ja absolut :). Amningshjälpen är en ideell organisation som arbetar för att främja amningen, de finns som mig hjälpmammor i organisationen som hjälper ammande med amningen, men även andra som är med och stöttat 🙂

 8. Så fantastiskt att det finns amningskurs. Det är inget jag fått gå med mina, dock är jag så tacksam över de fantastiska sköterskorna inne på bb när jag fick min första, dem hjälpte mig så enormt vilket gav mig bra erfarenhet inför de två andra.
  Dock är det nog många som struntar i att lära sig, att ta hjälp av en kurs för att få rätt på det och framförallt många som struntar i att ta hjälp när det strular med amningen när bebis är lite – och de olika faserna.

  1. Ja det är helt underbart :). Vissa landsting som erbjuder det finansierat som Dalarna gör, andra får man betala men de växer så med lite tur kanske det kommer till er med :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: