Så himlans skönt med rast ibland. Idag är det en sådan dag när rasten var väldigt välkomnad. Sitter i personalrummet på jobbet och skriver en stund. Behövde verkligen lite lugn kände jag.

Vad gör du idag? Jag slutar 14:45 idag och åker nog hemåt en sväng innan jag ska på kursen som börjar 16:00. Den håller sedan på till 18:15. Hoppas på en tidig kväll idag är så himla trött just nu, så typiskt hösten. Det kommer alltid som ett brev på posten med denna trötthet.

54 kommentarer

 1. Det är ju det, skönt. Behövs ibland inte minst för att orka resten av dagen.
  Hoppas det blir en bra kurs i eftermiddag! 🙂 här har det inte gjorts mycket hittills idag. Ruskigt utanför så blir nog en innedag i alla fall. 🙂

 2. Vilken fin bukett!
  skönt med lite lugn och ro i personalrummet.
  Just nu sitter jag och läser ikapp bloggar, ska även försöka mig på att börja svara på kommentarer. Brukar tyvärr glömma bort att svara på alla kommenterar. tråkigt nog.
  😀

 3. Åh, jag jobbade på förskola när vi bodde i Sverige och rasterna var näst intill heliga… att få vila öronen en stund från allt buller och mummel..

  Här blir det inte många knop idag… har blivit förkyld så jag sitter med gott samvete i soffan och läser bloggar innan barnen kommer hem från skolan 😉

  Ha en fin tisdag!!

  kram kram
  Jenny recently posted..Shoppingdag

 4. I bland är det så skönt att uppskatta rasten lite extra, tycker den är så avgörande hur resten av dagen blir!hoppas du har energi kvar tills kursen i kväll lycka till!??

 5. Skönt med en efterlängtad rast! Skönt med en tidig dag idag på jobbet & hoppas innerligt att det kommer att vara en rolig & bra kurs idag 😀

  1. Ja det var den verkligen :). Absolut, haha jag tycker det är normal tid typ eftersom jag är deltidare slutar jag 11:30 på torsdagar det räknar jag som tidigt :-p

  1. Ja absolut, men var mest hem åt en smörgås och iväg igen :). Jag går en kurs som heter “Amningskurs för blivande föräldrar” som Amningshjälpen håller i, jag går den för att bli kurshandledare 🙂

 6. Rasten kan vara så behövlig ibland, dock så jobbar jag 3 timmar, har 1 timma rast och jobbar 3 timmar igen sen då känns rasten ofta väldigt lång!

 7. Ja rast är oftast både skönt och välbehövligt, och ibland extra skönt om man är själv. Jag tycker ibland att det är svårt att sitta och skriva om det är mycket prat omkring mig, men då det går att “skärma bort” surret går det bra.
  Lillan Kind recently posted..Lite solsken från mig till dig!

  1. Ja det är så där, jag tycker nästan att man alltid är i surr numera. Förr hade folk platser att försvinna på men de flesta arbetsplatser idag har inget sådant.

 8. Så skönt med en paus när det behövs!Jag sitter hemma i soffan och stökar om lite på bloggen, försöker få den mer som jag vill ha den 🙂

  1. Jag jobbar som lärare :). Men sedan är jag även doula under lov, samt att jag “jobbar” ideellt för Amningshjälpen som hjälpmamma :). Ska bli kurshandledare därav kurs i eftermiddag 🙂

 9. Jag är så himla slarvig med att ta en ordentlig rast, jag tar med mig telefonen och svarar. Jag ska sluta med det faktiskt!!
  Idag har jag varit hos naprapaten och det känns riktigt bra.
  Kramen
  Fnulan recently posted..Ny gissningslek

 10. Vilka fina blommor! ? Älskar dom färgerna och funderar på ha just sådana på sonens dop! ☺️ Håller med angående hösten och känslan att man är trött. Känner mig helt utmattad. Förutomn att vara småbarnsföräldrar. Så känns det som det mörka höstvädret håller en trött ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: