Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

En natt med sömnparalys & restless legs.

Var ett år sedan jag senast hade sömnparalys. Men i natt skedde det igen, så vidrigt denna gång var det en man som kom in i rummet. Jag försökte skrika på William men det gick inte. Det är så förbannat läskigt när kroppen låser sig i det där läget och ångesten man får där i läget med sömn.

Utöver det hade jag restless legs också så hade galet svårt att somna. Det här var ingen bra natt för kroppen. Funderar om det hänger ihop med stress av något slag? Något måste ändå vara anledningen till att man hamnar i det där läget.

Kommer säkert få frågan var både sömnparalys och restless legs. Jag upptäckte just att det inte går att dela länkar i appen just idag. Men googla så får ni upp enkla tester vad det är för något.

70 Comments

 1. Min första tanke var faktiskt att fråga vad det var 🙂 Stress är riktigt farligt, och vi måste lära oss att hantera det.

 2. Men fy vad läskigt, hoppas verkligen att du slipper det. Jag har själv haft väldigt mycket problem med restless legs och det visade sig att jag hade brist på magnesium, det har försvunnit helt sedan jag började äta tillskott ❤

 3. Men fy så obehagligt. Min bror får ofta sömnaparanys och han tycker att det är obehaglit men nu har han lärt sig hur han ska ta sig ur det. Jag tycker att det låter så obehagligt. Hoppas att du får bättre sömn i natt?

 4. Nej men fy vad läskligt. 🙁
  Hoppas för din skull att du slipper det, minst ett år framåt..
  kram på dig. Hoppas du kan få tag igen lite krafter under dagen!

 5. Restless legs kan bero på mycket… allt från att Du stått/gått för mycket (eller för lite) till att kroppen behöver tillskott av olika anledningar, typ magnesium, men även Himalaya salt kan göra att Du slipper dessa besvär.

  Jag hoppas Din måndag är en hyfsad dag trots nattens prövningar.

 6. Jag får också sömparalyser och har hört att det kan komma vid stress! Det är verkligen jätteobehagligt.. man får försöka lära sig att väcka sig själv!

 7. Vad jobbigt det låter för dig. Restless legs har jag upplevt och det är konstigt obehagligt. Sömnparalys har jag dock aldrig upplevt men det verkar väldigt obehagligt.
  Hoppas du sover bättre inatt!

 8. Fy sjutton vad obehagligt! Jag är så känslig för allt som är läskigt (klarar inte av skräckfilm) så jag vet inte hur jag hade reagerat :O Tack och lov så drömmer jag sällan mardrömmar och har aldrig råkat ut dör en sömnparalys. Det känns ju däremot inte helt otroligt att det skulle kunna triggas igång av stress =/

 9. Usch, vad jobbigt och obehagligt med sömnparalys. Jag kan också ibland få problem med ”oroliga fötter”, inget kul kan vi enas om ?

 10. Fy vad hemskt! Har läst en del om sömnparalys och jag själv har aldrig haft det och det är jag otroligt glad över. För då vet jag inte vad jag skulle göra. Måste vara otroligt jobbigt att ha det och lider verkligen med dig 🙁

 11. Usch, hatar också sömnparalys. Har dock inte haft restless legs, brukar bara ha allmänt svårt att somna. Ibland hjälper det att vända sig och lägga kudden där man har benen, låter konstigt men testa det nästa gång 🙂

 12. Sömnparalys är verkligen nått jag är rädd för. Vilken fasansfull upplevelse det måste vara att inte kunna ”göra nått”. Brukar de hålla i sig länge för dig eller är det snabbt övergående? och vet du om att det är sömnparalys när du är mitt inne i det?

 13. Har faktiskt aldrig hört talas om det förut men låter superläskigt, tråkigt när saker och ting stör sömnen! 🙁

 14. Fy vad obehagligt. :/ Har en kompis som var med om sömnparalys och det lät så läskigt. Hon var också med om en man i rummet. Jag tror stress absolut kan vara en faktor till restless legs. Det och dåligt med sömn har jag hört kan trigga det.

 15. Fy tusan så hemskt att du drabbades av sömparalys! Jag vet precis vilken skräckupplevelse det är för det hände mig ett antal gånger när jag var runt 20 år. Varför har jag ingen aning om.

 16. Jag hade faktiskt aldrig hört talas om sömnparalys, men jag skall googla och läsa mer om detta. Restless legs hade jag hört en del om tidigare.

 17. Men fyyyyyyyy din stackare!!! Men du, du måste äta magnesium inför natten. Det är det enda som funkar för mina rastlösa ben! Ta dubbel dos i början. Du kan inte äta för mkt magnesium, du kissar ut det du inte behöver. KRAM

 18. Jag avskyr verkligen restless legs. Har det konstant. Lider utav restless legs syndrom. Har det varje natt och kan verkligen ibland inte ligga still. Får dock tabletter för detta och tack till det så kan jag sova bättre.

 19. Åh jag har också restless legs, det är såå fruktansvärt jobbigt! Har du hittat någon bra lösning?

 20. FY FARAO! Jag har problem med både restless legs och sömnparalyser jag också. Båda två är så jäkla fruktansvärt men framförallt sömnparalyser går ju inte att sätta ord på hur äckligt det är. Nu var det ett tag sedan jag fick en ”fullbordad” paralys då jag på något sätt har lärt mig att styra av dem när jag känner att det är påväg, men jag kan känna skräcken i kroppen som de kommer med.

  1. Usch det är hemskt verkligen :-o. Man får verkligen rejäl ångest av båda :(. Jag får alltid sån panik när det där händer önskar att jag hade bra strategier för att ta mig ur också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: