Dessa fantastiska löv när de ligger på marken eller befinner sig på träden ger mig ett sådant lugn. Jag gick genom dessa prasslande löv när jag varit och handlat. Det är något speciellt att bara se dessa löv i såna mängder, det är fint. Sedan att jag blir tokig på löven när de varje morgon är det första jag måste ta bort från bilen är en annan femma.

Idag har jag passat på att slänga kartonger, jag har städat hemmet, varit upprörd över att att det är nu är lyxiga 19,9 i lägenheten och fönstren alldeles isiga. Men vad kan man göra åt saken mer än att störa sig? Jag har även sovit massor idag, som att kroppen bara skrek efter sömn denna söndag.

Alldeles strax ska jag ta bilen ner på stan för att hämta William som är på parkour, kanske torktumlaren är färdig innan dess. Sedan ska vi hem och äta middag tillsammans. Snart är helgen helt slut och en ny vecka startar, helt galet att det imorgon är ynka 7 arbetsdagar kvar för mig till höstlovet. Jag jobbar så klart några dagar av höstlovet men ändå, terminen detta år har gått så fort! Förstår knappt hur det kunnat gå så snabbt!

40 kommentarer

 1. Jag tycker också det är någonting speciellt med dessa löv, så himla fint! 🙂 Känns som tiden går så himla fort nu! 🙂

 2. Älskar också att prassla i löv, det är nått speciellt med att få göra det.
  Skönt att få rensa lite och få extra mycket sömn.
  Va jobbigt med isiga rutor måste vara så jobbigt 🙁

 3. Mina hälsosvackor har verkligen fått mig att inse hur viktigt det är att stanna upp i nuet och bara andas.
  Förstår din irritation ang fönstren. De ska väl inte va isiga nu?!

 4. Visst är det underbart med alla löven som ligger utspädda på märken,tyvärr händer det ofta att hundskit ligger göms där under.Är du inte med i hyresgästföreningen som du kan kontakta ang värmen i lägenheten?

 5. Alltid tyckt att promenader är som en terapi. Hösten är bra för själen. Alla dessa varma och vackra färger. När löven täcker gräset. Blir verkligen vackert. Sommaren när allt är grönt. Hösten när allt får sina charmiga färger! Synd att det är så svårt att kratta ihop högar när allt blåser iväg igen ?

 6. Sömn och städ, typiskt helg =). Får jag fråga dig en sak som lärare? Här i Lunds kommun kallas numera Höstlovet “Läslov”. *Är det hela Sverige?? Kram
  Fnulan recently posted..Åksjuk

  1. Haha ja :-p. Absolut, det är samma namn här med ;). Är bara jag som är seg och fortsätter att säga höstlov. Det är regeringen som bytt namn på höstlovet, och tydligen ska det vara mer aktiviteter kring läsning då. Jag ska väl bli bättre på att skriva och säga rätt ;), får bli min lilla träning denna höst haha 😉 :-p

  1. Ja verkligen :D. Vi ska vara hundvakt och sedan ska jag åka till Orsa en sväng. William ska ner till Skåne och hälsa på sin kusin och farbror med sin pappa :). Ja det är helt sjukt 🙁

 7. Vad skönt att du har fått städat ? Men det måste ju finnas ett steg högre att gå än att bara klaga till hyresvärden om kylan. Kan du inte vända dig till hyresgästföreningen eller liknande?’:)

 8. Japp, det går fort. Vips så är det jul ?

  Jo en riktig frysis är jag men jag pälsar på mig underställ, överdrag och mössa och vantar. Tycker det är viktigt att de kommer ut, för mig med för den delen!
  My wonderful loves recently posted..Vilken dag!!

 9. Det är helt klart något speciellt med hösten och alla färgerna. Jag har lärt mig att uppskatta den på ett helt annat sätt nu i vuxen ålder. Att bara pyssla i en trädgård när jag väl är i Dalarna är riktig terapi.

 10. Hösten och löven är ju otroligt vacker nu vid denna tid. Och naturen har ju ett lugnande på de flesta människorna. Ja snart har detta året gott tiden går så fort! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: