Dalasalen i Falun.

I onsdags var jag, William, Björn, Björns mamma och hennes karl, samt Björns syster och hennes kille och åt lunch på Dalasalen här i Falun. Det är väldigt fint där och maten är jättegod, det är buffé med stort utbud av mat och sedan utöver det så har de ett stort efterrättsbord som är helt ljuvligt att äta av. Jag tog mig en saffranskaka, lite mousse och så några godisbitar på det, så tog jag mig en kopp kaffe också. Lunchen jag tog var massor med grönsaker och en jättegod potatisgratäng som de hade där. Fanns massor av vegetariskt och veganskt att ta också, men kände att det räckte med potatisgratängen för mig.

Dalasalen i Falun har tidigare varit en del av Dalaregementet så det är väldigt spännande att titta sig runt där, man ser verkligen att det är en plats med historia.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

77 thoughts on “Dalasalen i Falun.

 1. Åh jag har gått förbi där så många gånger när jag pluggade där på högskolan! Men har aldrig vart där inne. Härligt att ni fick en härlig kväll med god mat. 😀 // Petra Elisabeth

 2. Vilken mysig dag med släkten. Alltid trevligt med mat och bra att det finns något för alla. Både maten och din efterrätt lät god och ser god ut 🙂

 3. Tack för så bra och fins svar på min fråga igår, verkligen <3 Mysigt att träffas och käka tillsammans, efterrätten såg drömig ut, mums!! Kram fina du <3

  1. Ja det var riktigt gott :D. Kan rekommendera dig ett besök där :). Regementet ligger vid ICA Maxi hela det området är det gamla området för regementet. Dalasalen ligger på andra sidan vägen vid rondellen man tar för att komma in till Falu lasarett 🙂

 4. Dit får du komma om jag kommer till dig. jag gillar också kakor och godis. Men attans har ju godisstopp just nu.. Det är roligt att det vegetariska och veganska börjar blir en naturlig ingrediens på lunchmenyerna. KRAM
  Fnulan recently posted..Mira önskar middag

 5. Åh buffeer av de flesta slag är ju så toppen, speciellt när man får en sån fin dessertbuffe efteråt. Risken är att man är för mätt för sötsakerna dock, men ibland kanske det är lika bra =)

 6. Så mysigt att ni alla kunde gå ut ihop och luncha. Saffranskaka är ju så galet gott, men får vänta till jul med det igen.

 7. Många fd regementen verkar köra med restaurang/matservering efter nedläggningen, så är det även i Sollefteå.
  Buffé är lättsamt och bra när man är många, ofta både go mat samt prisvärt.

 8. Så härligt för William att ni kan umgås på detta sätt,. så bra att det fanns så många olika alterativ kring maten, och saffranskaka är ju så gott

 9. Men va mysigt!!
  Måste säga det igen, dun son har tur som har så fantastiska föräldrar som kommer så bra överens. Mina föräldrar kunde knappt prata med varandra (separerade sen jag föddes). Och det var så tråkigt att vara medlare mellan dem. När jag var runt 16-17 började de komma överens och nu är de till och med jätte bra vänner. Synd bara att hela min barndom bara var en mass tjafs.

  Och den där buffén vill jag gå på enbart för att få svulla från dessertbordet… haha!!!

  Ha en fin måndag!

  Kram kram
  Jenny recently posted..Bulletjournaling

  1. Ja det var verkligen det :D. Åh så fint att du säger det :), jag är väldigt glad över att vi kunnat skapa den relationen. Förstår att det där måste varit jobbigt för dig :(. Att leva med sådant tjafs, tyvärr är så vanligt 🙁

 10. Vilket mysigt ställe att äta lunch på 🙂 Buffé är inte helt fel så man kan välja massa gott att äta 🙂 Efterrätterna hade jag gärna bara ätit av 😛 Tycker det är mysigt att äta/fika ute 🙂

 11. Vad sugen jag blev på potatisgratäng nu bara för det. Jag skulle kunna äta bara potatisgratäng om det bjöds, haha. Tror det är den godaste potatisformen enligt mig. 😀 Dalasalen ska jag komma ihåg till nästa gång jag är i Falun. Låter spännande med att det är del av regementet och därmed historia runt omkring. 🙂

 12. Jag brukar också gå hårdast åt dessertbordet när jag äter buffé. Det är nog en blandning av att jag har svårt för att blanda allt för mycket olika mat och att jag gillar det där söta lite för mycket stundtals. Hur länge har du ätit vegetarisk kost förresten? Kram!
  Moa Larsson recently posted..VECKA 2

 13. Jag älskar verkligen när restauranger ligger i en lokal som haft mening, som du säger att det finns någon historia där. Det lät som att de hade bra utbud, var alla lika nöjda? 🙂

 14. Men åh, det där både hördes och såg gott ut! Absolut en punkt på listan om man åker dit – känner jag. Något som jag åt igår och som var himmelskt gott, det var fläskfilé som var så mört att det smälte i munnen, tillsammans med örtkryddade småpotatisar och en god gräddsås till detta. Grönsaker fanns givetvis med också.. Mums!
  Annica recently posted..Det är föräldrarna som trotsar

 15. Vad mysigt att ta sig iväg på lunch sådär 😀 ..och herregud vad gott det lät med saffranskaka… Har inte lyckats äta en enda lussekatt – eller något med saffran för den delen, i jul så har nästan cravings efter saffran just nu haha.
  Therese recently posted..Mitt 2018

 16. Det låter som en väldigt god lunch och efterrätterna ser väldigt goda ut. Det här är lite pinsamt men jag har läst din blogg så länge och jag vet fortfarande inte vem Björn är. Eller är det Williams pappa? gömmer ansiktet i händerna
  Hannas krypin recently posted..Packat och förberett

 17. Tycker dessa historiska platser ger sån stämning att äta på. Kul att det fanns så mycket olika alternativ och att ni umgicks så många samtidigt. Saffranskaka lät magiskt
  Hanna recently posted..Sunday sheetmask

 18. Vilken härlig lunch ni fick, maten låter verkligen jättegod. Efterrättsbord är ju så gott. Jag lyckas att ta för mycket när jag är på sånt. Vad roligt att det är mycket historia om dalasalen. Jag tycker att det är så spännande med gammal historia och gamla hus
  Jennysvardag recently posted..Första jobbdagen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: