En kopp av märket Ostindia.

Jag hade fått ihop 150:- på Gogift-presentkort genom olika paneler som jag är med i. Så jag växlade in dessa till presentkort på Åhléns och åkte ner för att spana om de hade något som föll mig i smaken. Jag hittade en tekopp Rörstrands Ostindia som fick följa med mig hem.

Efteråt åkte jag och handlade, börjar smått ladda inför morgondagen när jobbet drar igång igen. Det står studiedag på schemat på dagarna två och på onsdag kommer eleverna tillbaka igen. Hinner vara med eleverna 1,5 dagar för sedan är det helg för mig igen. Det blir en bra vecka, men jag känner mig inte utvilad. Det beror helt och hållet på att man aldrig blir helt utvilad som lärare förrän till semestern under sommaren när det gått ungefär tre veckor och kan äntligen kan koppla bort elever och alla dessa arbetsuppgifter som man måste göra i yrket. Tur att man har bonusar i detta yrke, fina ungar och trevliga kollegor annars skulle nog ingen hålla ihop.

Hoppas du haft dig en fin söndag? Börjar du jobba imorgon? Eller har du redan börjat? En liten följdfråga på detta, vad jobbar just du med?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

22 thoughts on “En kopp av märket Ostindia.

 • 6 januari, 2019 at 21:53
  Permalink

  Vilken fin kopp. Jag har jobbat hela jul och nyår, men blev sjukskriven första Januari pga att läkaren såg en utmattning hos mig ? ska vara sjukskriven i 2 mån, men jag hoppas vara tillbaka 1:a februari.
  Förstår att ni som lärare har massor av stress ❤❤
  Sandra recently posted..Det här med psykisk ohälsa.

  Reply
  • 6 januari, 2019 at 21:58
   Permalink

   Visst är den fin :). Åh förstår, har själv varit utmattad en gång det är hemskt. Man får aldrig riktigt lugn tyvärr 🙁

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 22:00
  Permalink

  Vad jag gör… det vet Du ju 🙂

  Har Du snart en komplett Ostindia servis nu?
  Himla bra att kunna samla ihop poäng så där…

  Jag hoppas Du sover gott i natt, kram

  Reply
  • 7 januari, 2019 at 21:47
   Permalink

   Det saknas en del där :). Tallrikar, både djupa och flata sedan äggkoppar och annat 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 22:06
  Permalink

  Håller så med dig om läraryrket. Känner mig sällan ledig förrän i juli. Är alltså också lärare 🙂 Jag ska jobba halvtid i vår och plugga för att förhoppningsvis kunna jobba med annat sen. Ta hand om dig!
  Inne hos Ina recently posted..Trettondagshelgen

  Reply
  • 7 januari, 2019 at 21:47
   Permalink

   Nej man är ju inte det, oftast är man helt slut där också. Det är så mycket intryck och beslut som ska tas så tror det kan vara anledningen :). Åh så spännande med studierna 🙂

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 22:12
  Permalink

  Jag har inte varit ledig något kring storhelgerna utan jobbat på som vanligt. Jag jobbar som boendestödjare i kommunens boendestöd med inriktning mot psykiatri. Har gjort det sedan 2012 och trivs som fisken i vattnet 😀 Kram <3
  Heléna recently posted..Helgen gick fort

  Reply
  • 7 januari, 2019 at 21:46
   Permalink

   Så roligt att få veta lite om ditt jobb :D. Förstår att du jobbat under storhelgen då 😀

   Reply
 • 6 januari, 2019 at 22:22
  Permalink

  Vad skönt att tentan nu är inskickad och jag håller tummarna för dig att den blir godkänd. Vilken fin kopp hoppas du får mycket användning för den! 🙂

  Reply
 • 6 januari, 2019 at 22:29
  Permalink

  Hoppas du får en fin fin start på veckan då fina du!
  Tina recently posted..Söndag!

  Reply
 • 6 januari, 2019 at 23:58
  Permalink

  Håller med dig om att den största bonusen i läraryrket är alla barn och elever och alla relationer som man knyter med dem. Underbar mugg från Röstrand du fick med dig hem.
  Kamilla recently posted..Derby mellan Flempan och Huddinge.

  Reply
 • 7 januari, 2019 at 15:57
  Permalink

  Väldigt fin kopp, tycker det är så fint med porslin i vitt och blått som tillför någon form av mysfaktor till hemmet. Intressant att läsa om läraryrket och semester, har inte tidigare reflekterat hur det har varit för alla lärare jag har haft när man var yngre ?
  olga recently posted..Fake influencer

  Reply
  • 8 januari, 2019 at 20:36
   Permalink

   Visst är den :). Samma här det är sådant jag faller för :). Kan tänka mig att det inte är så många utanför som har koll på sådant 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: