Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Porslin

En kopp av märket Ostindia.

Jag hade fått ihop 150:- på Gogift-presentkort genom olika paneler som jag är med i. Så jag växlade in dessa till presentkort på Åhléns och åkte ner för att spana om de hade något som föll mig i smaken. Jag hittade en tekopp Rörstrands Ostindia som fick följa med mig hem.

Efteråt åkte jag och handlade, börjar smått ladda inför morgondagen när jobbet drar igång igen. Det står studiedag på schemat på dagarna två och på onsdag kommer eleverna tillbaka igen. Hinner vara med eleverna 1,5 dagar för sedan är det helg för mig igen. Det blir en bra vecka, men jag känner mig inte utvilad. Det beror helt och hållet på att man aldrig blir helt utvilad som lärare förrän till semestern under sommaren när det gått ungefär tre veckor och kan äntligen kan koppla bort elever och alla dessa arbetsuppgifter som man måste göra i yrket. Tur att man har bonusar i detta yrke, fina ungar och trevliga kollegor annars skulle nog ingen hålla ihop.

Hoppas du haft dig en fin söndag? Börjar du jobba imorgon? Eller har du redan börjat? En liten följdfråga på detta, vad jobbar just du med?

22 Comments

 1. Vilken fin kopp. Jag har jobbat hela jul och nyår, men blev sjukskriven första Januari pga att läkaren såg en utmattning hos mig ? ska vara sjukskriven i 2 mån, men jag hoppas vara tillbaka 1:a februari.
  Förstår att ni som lärare har massor av stress ❤❤

 2. Håller så med dig om läraryrket. Känner mig sällan ledig förrän i juli. Är alltså också lärare 🙂 Jag ska jobba halvtid i vår och plugga för att förhoppningsvis kunna jobba med annat sen. Ta hand om dig!

  1. Nej man är ju inte det, oftast är man helt slut där också. Det är så mycket intryck och beslut som ska tas så tror det kan vara anledningen :). Åh så spännande med studierna 🙂

 3. Jag har inte varit ledig något kring storhelgerna utan jobbat på som vanligt. Jag jobbar som boendestödjare i kommunens boendestöd med inriktning mot psykiatri. Har gjort det sedan 2012 och trivs som fisken i vattnet 😀 Kram <3

 4. Vad skönt att tentan nu är inskickad och jag håller tummarna för dig att den blir godkänd. Vilken fin kopp hoppas du får mycket användning för den! 🙂

 5. Håller med dig om att den största bonusen i läraryrket är alla barn och elever och alla relationer som man knyter med dem. Underbar mugg från Röstrand du fick med dig hem.

 6. Väldigt fin kopp, tycker det är så fint med porslin i vitt och blått som tillför någon form av mysfaktor till hemmet. Intressant att läsa om läraryrket och semester, har inte tidigare reflekterat hur det har varit för alla lärare jag har haft när man var yngre ?

  1. Hälsninggårdsskolan, gamla Haralsbogymnasiet :). Ja det är ett fint jobb, man får verkligen så mycket där :). Hemma med barnen är nog det finaste jobbet man kan ha :D.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: