Om jag hade jobbat med det jag ville som liten hade jag…

Ett spännande ämne onekligen, blir nästan ännu mera nyfiken på vad du tror att jag skulle jobbat med?

Jag var inte barnet som lekte skola speciellt ofta, däremot klädaffär och med My little ponys och Barbie, men skola och vården fanns aldrig i något jag själv såg mig inom som barn. Så vad var det då mitt lilla jag drömde om?

Jag i Uggelbo. Min mormor har fotograferat.

Mitt drömyrke som liten var att bli sångerska, jag sjöng så gott som alltid. Kunde absolut inte tänka mig något annat jobb eller yrke i världen än att få sjunga. Jag svarade alltid sångerska som barn på frågan “vad vill du bli när du blir stor?“.

Jag kunde tänka mig att även bli skådespelerska men sångerska stod högst i topp. Men i femman slutade jag att sjunga, och strax efter det slutade jag även tänka på skådespelardrömmar och övergick till att vilja bli författare. Författardrömmar jag fortfarande, skulle vilja skriva barn och ungdomsböcker någon gång. Men just nu koncentrerar jag mig på att arbeta som lärare, studera till specialpedagog och att vara hjälpmamma samt doula.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

68 thoughts on “Om jag hade jobbat med det jag ville som liten hade jag…

  • 10 januari, 2019 at 22:31
   Permalink

   Så roligt :D. Barnpsykolog skulle nog passa dig tror jag 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 07:56
  Permalink

  Sånt här tycker jag är så kul att läsa 😀 Lite roligt hur mycket sådana drömmar kan ha skiftat under livet, och var man sedan faktiskt hamnade 😛
  Mitt första jag minns om framtida drömyrken var att “jag ska ha ett eget kontor”, när jag var 5-6 år eller något sånt, sedan skiftade det från rejält och har varit allt från författare och konstnär till arkitekt, inredningsarkitekt, lärare (jag och en kompis gjorde prov som vi fick dela ut i klassen i lågstadiet haha), arkeolog och jag vet inte vad 😛
  Therese recently posted..Renoveringsplaner 2019

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:32
   Permalink

   Så roligt att du tyckte det :D. Haha ja visst är det så :D. Så många drömmar du hade 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 07:59
  Permalink

  Så spännande att höra, hoppas du ändå sjunger ibland. Sång är det mest underbara och mest läkande som finns.
  Jag skulle vilja skriva barnböcker i framtiden, men konmer inte riktigt till skott med det, kanske en dag, då jag inte orkar arbeta längre pga all värk ❤
  Sandra recently posted..Starten av mitt liv del 1

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:32
   Permalink

   Så kul :). Det gör jag hemma och ofta dessutom :D. Åh så roligt att du också vill det 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 08:30
  Permalink

  Vilken rolig, var hittar du denna inspo??
  Men sjunger och spelar gör du väl?? Kanske inte så du kan leva på det men…
  Boken får växa i ditt inre till tiden finns…
  Sluta aldrig drömma <3
  trollet recently posted..Kycklinggratäng

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 13:24
   Permalink

   Ja jättekul :D. Den finns i en grupp på Facebook som heter: Bloggsupporten – Vi som aktivt kommenterar hos varandra :).

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 09:04
  Permalink

  Vad roligt att läsa om dina drömmar. När jag var barn så drömde jag om att bli sångerska och skådespelare. Med på ett hörn fanns även drömmar om att bli författare.

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:23
   Permalink

   Så kul att du tycker det :D. Åh så roligt, då var vi lika där 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 09:05
  Permalink

  Brukar vara rätt vanligt att barn drömmer om det, likaså “fröken” sjuksköterska eller att jobba med djur 🙂

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 09:21
  Permalink

  Vilka spännande drömmar, att bli artist ville jag med när jag var liten 🙂
  Författare hade vart riktigt spännande! 😀

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 10:21
  Permalink

  Så spännande att läsa! Författare och sångerska fanns hos mig också och även här lever författardrömmen kvar. Jag har dock ingen aning om vad jag skulle vilja skriva om eller vem jag skulle skriva för i så fall. Kanske en komedi utifrån vad jag drömmer om nätterna 😉 Haha!
  Anna recently posted..Prinsessa, popstjärna eller författare

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:24
   Permalink

   Visst är det :D. Så roligt :). Hehe jag tror det kommer till dig en dag :D.

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 11:05
  Permalink

  Det ville jag med! Sjunga alltså som jobbär jag var liten. Men har också kommit in i vårdyrket som assistent/coach. Sjunger dock för barnen när de är trötta eller om vi åker bil och de blir uttråkade. Blir fortfarande glad av det 🙂
  Marie recently posted..Lär dig tänka Bättre.

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:25
   Permalink

   Sången bär man med sig och den kan man ha utan att vara professionell med inte sant? 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 12:21
  Permalink

  Skådespelare och sångerska tror jag många har när man är barn. Jag hoppas att du får uppleva din dröm som författare. Jag ville bli hoppryttare när jag var barn 🙂
  Jennysvardag recently posted..Svar från frågestunden

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 12:40
  Permalink

  Ja, det yrket vi som barn önskade brukar sällan slå in. Jag ville gärna bli psykolog (pinsamt nog sade jag alltid psykopat för att jag inte kunde säga psykolog) och författare. Jag är varken eller men jag jobbar däremot att hjälpa folk. Det är iallafall rätt lika och jag skriver mycket på bloggen osv och litet håll mot författare 😉

  Reply
  • 13 januari, 2019 at 13:25
   Permalink

   Ja och ändå är det många jag känner som faktiskt jobbar precis med vad de ville som barn. HAHA psykopat var ju tur att du inte blev 😉

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 13:28
  Permalink

  Det är så kul att tänka tillbaka till när man var barn, hur man såg på världen och vad man ville bli som vuxen! Kul att du ändå höll på med musik så länge ändå 🙂
  Emelie recently posted..Säker förvaring av dina värdesaker

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 14:22
  Permalink

  Alltid så kul att få läsa mer om dig och inse hur mycket vi har gemensamt. Har också övergett min barndomsdröm om att bli sångerska, men författardrömmen lever vidare. Jag hade för övrigt gissat av någon anledning att du kanske ville jobba med djur som vuxen. 🙂

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:28
   Permalink

   Ja verkligen, tänker ofta på det vi verkar verkligen vara lika :D. Jag är allergiker, och var ännu värre som barn. Har fått hyposensstabilisering så fixar att umgås med hundar numera men förr fick jag åka på sjukhus :-p. Så djur gick liksom bort 😉

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 15:13
  Permalink

  Spännande ämne! Jag tillhör de som faktiskt blev det som jag drömde om som barn och jobbade som instruktör och professionell ryttare i många år. Är glad att jag vågade följa mina drömmar även om jag nu byter bana.???

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:21
   Permalink

   Men du så roligt :D. Rider du fortfarande som då? Eller är det mindre? 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 15:18
  Permalink

  Så himla roligt ämne! Jag ville också bli sångerska eller skådis, inte alls för att jag tyckte om att sjunga och skådespela utan enbart för att vara känd och rik haha! Dock älskade jag att klä ut mig så det var väl lite mer åt skådespelar hållet. Hade i tonåren författardrömmar och de är också kvar! Har du läst Katarina von Bredows böcker? Jättebra ungdomsböcker ??

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:29
   Permalink

   Visst är det ett roligt ämne :D. Så roligt att läsa :D.
   Jag har läst en av hennes, den om en tjej på femton som blir gravid :).

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 15:20
  Permalink

  Jag hoppas att du ger ut en bok någongång, så gör du barnet i dig glad på köpet haha. Jag ville bli kirurg, aldrig hört någon annan som sagt det 😉

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 16:30
  Permalink

  Vad spännande att få läsa om dina barndomsdrömmar! Är nog sådär för många, att ens barndomsdrömmar inte har följt med en in i det vuxna livet. Jag blir dock väldigt avis på dem som ALLTID har vetat EXAKT vad de vill bli och sen så blir de det också. Tror absolut att du vore en grym författare, skulle vara jättespännande att läsa din barnbok!
  olga recently posted..Tostan – ett unikt biståndskoncept

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:17
   Permalink

   Ja det tror jag med, men samtidigt har jag många vänner som redan sedan de var små visste exakt vad de ville jobba med och gör det idag :). Ganska spännande tycker jag 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 17:16
  Permalink

  Hur kom det sig att du slutade sjunga? (Lät sorligt) Att skriva en bok ngn gång skulle verkligen vara dröm. Tycker dock du har många fina jobb på din lyra och som du skriver ska vara stolt över dom =)
  Hanna recently posted..Kvargsmoothie

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:17
   Permalink

   Var för att mitt dåliga självförtroende kickade in och massor med skitsnack, du vet tjejer i den där åldern :/. Visst verkar det roligt 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 17:41
  Permalink

  Ett intressant bloggämne! Själv ville jag av någon anledning gå i min pappas fotspår – sotare. Jag vet inte varför för jag är höjdrädd och har klaustrofobi men kanske var för att alla andra ville gå i sina föräldrars fotspår och jag ville väl vara lite annorlunda och valde då sotare =)

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:20
   Permalink

   Så gulligt tycker jag :D. Klart man vill vara som sin superhjälte pappan :D. Tror absolut det kan varit anledningen 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 17:59
  Permalink

  Spännande! Själv ville jag också bli skådespelare men sjöng gjorde jag ytterst sällan. Det självförtroendet tog en elak musiklärare bort :-(Men det blev bra som det blev och jag kan inte säga att jag har ångrat mitt yrkesval.
  Znogge recently posted..Gårdagen bjöd på…

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:19
   Permalink

   Fy hört många berätta om musiklärare som knäckt barn förr med sådant. Idag tycker jag musiklärare är helt tvärtom, de säger till barn att alla kan sjunga. Vad nog så när jag gick i skolan med, hade en helt ljuvlig musiklärare :).

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 18:32
  Permalink

  Jag hoppas på att författardrömmen tas tillvara på innan mina barn har vuxit ifrån ungdomsåren, är det okej om hag håller tummarna för det?
  Sara recently posted..Konsekvenser

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:18
   Permalink

   Så kul att du tycker det :D. Vilket kul jobb du ville ha 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 19:31
  Permalink

  Då finna det alltså en liten sångare där inne. Jag ville jobba med kläder och även i burik tyckte det verkade så spännande, samt alltid velat jobba med djur
  Mirre recently posted..Ligger perfekt i kontakt

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:16
   Permalink

   Ja absolut när jag var liten, men sjunger fortfarande ofta 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 19:45
  Permalink

  Men skriv!! Alltså vad roligt att ge ut en barnbok, du som skriver så himla bra och dessutom jobbar med barn. Go go go! Jag ville också bli sångerska, sjöng jämnt! Tills min bror släppte bomben, “du kan inte sjunga”. Ajdå! Kram <3
  Johanna recently posted..Vapiano // att äta nyttigt ute

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 19:47
  Permalink

  När jag var barn ville och lekte vi mkt skola och jag gick omkring i mammas avlagda klackskor. Underhögstadiet var det kosmetolog som det hette då nu heter det hudterapeut. Lite komiskt att både jag och syster blev både bsk, förskollärare och en ateljerista, pedagogista och syster gick åt specialpedagog när mamma alltid hatade och vägrade dagis på sina tre barn….
  Kamilla recently posted..Dagens Vill Ha…

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:14
   Permalink

   Så roligt, och extra speciellt det där att när din mamma var så anti dagis 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 19:58
  Permalink

  Vad roligt, jag drömde också om att bli sångerska när jag blev stor, jag sjunger varje dag , nynnar oftast på något, nu igår drog kören igång igen så nu har vi några bitar att traggla igenom innan konserten, ser med spänning fram mot den. 🙂
  Lillemor recently posted..Min viktminskning

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:13
   Permalink

   Så kul :D, verkar varit ganska många som drömt om det 😀

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 21:01
  Permalink

  Jag ville ju bli känd. helst ville jag bli Carola =). Men jag insåg att det där med sång inte var min grej alls.
  Jag tycker faktiskt att du ska ta tag i dina drömmar. Det är inte försent!! KRAM
  Fnulan recently posted..En överlycklig Mira (och mamma…)

  Reply
 • 9 januari, 2019 at 21:15
  Permalink

  Vad spännande och roligt ämne! Vad roligt att du var en riktig sångfågel! Själv ville jag bli delfinskötare eller brevbärare haha. Nu är jag brevbärare så det är ju lite sjukt haha 😀 // Petra Elisabeth
  Petra Elisabeth recently posted..365 dagar: 9

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:12
   Permalink

   Visst är det :). Ja gud jag älskade att sjuka :D. Hehe kul att du blev det ena i alla fall 🙂

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 21:18
  Permalink

  Å så roligt att läsa! Undrar hur många det är som eg blir det de säger att de vill bli när de är små?
  Var det något speciellt som gjorde att du slutade sjunga eller tappade du bara intresset?
  Och du, skriv på! Tycker absolut att du ska skriva en bok!
  Popprinsessan recently posted..Städar ut julen

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 22:12
   Permalink

   Haha ja det undrar jag med :D. Jag slutade för att mitt psykiska mående och självkänsla tog tag i mig runt femman. Men även för att det blev massa tjafs för att jag fick sjunga solo osv.

   Reply
 • 9 januari, 2019 at 23:00
  Permalink

  När jag läste översta raden tänkte jag konstnär eller sömmerska, hehe. Gillar du att sjunga nu för tiden? Författardrömmar har jag fått som vuxen och jag har faktiskt påbörjat en bok. Står ganska still nu men iallafall en bok önskar jag kunna ge ut någon gång i livet 🙂

  Reply
  • 10 januari, 2019 at 21:59
   Permalink

   Åh så roligt :D, var det dina drömmar som barn? 🙂
   Jo jag gillar att sjunga men gör det inte på någon plats. Slutade med det när jag slutade i femman att gå på kör. Funderar ibland på att ta upp det igen :). Åh så roligt, jag vill börja men låter det kanske ta lite tid nu 🙂

   Reply
 • 10 januari, 2019 at 12:33
  Permalink

  Jag läste inlägget i bloggsupport gruppen hur många gånger som helst och har så svårt att tänka tillbaka på vad jag ville bli när jag var liten jag ska ta mig en funderare och tänka tillbaka och absolut dela med mig av det ^^
  Becka Lindhe recently posted..Så nöjd!

  Reply
 • 10 januari, 2019 at 23:07
  Permalink

  Själv ville jag lustigt nog bli en bandit och härja runt i vilda västern och rida från stad till stad.. På sätt och vis så blev det förverkligat även om jag bytte hästen mot tåg och flyg. Men frågan är egentligen hur många som lever ut sina barndrömmar i vuxen ålder.

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: