Jag bor i mitt dalahem här i Falun. Här hemma finns det plats för Dalarna i varje vrå och det är väl lite det som symboliserar mig som person. Jag kallar mig inte för Orsakullan för intet. Igår så hämtade jag ett gäng dalahästar och en dalatupp hos min bror. Han hade nämligen köpt dessa till mig. En stor dalahäst som ser ut att vara en äldre variant. En stor dalatupp (här brast jag ut i ett glädjerop.) En sittandes dalahäst och sedan en Rättvikshäst (den gråa).

Dalatuppen ställde jag upp i vardagsrummet och kom på att du kan få se några av mina små inredningsdetaljer från Dalarna när jag ändå håller på.

Den stora dalatuppen bakom två i normal storlek. Som ni ser är det en liten skillnad. Dessa två har jag köpt själv för 10 kronor för båda, billigt och bra.

En samling med dalahästar, inte alla jag har men några av dem. Den största köpte jag på Facebook för några år sedan, den som står bredvid var den jag fick av min bror idag. Den vita som följer näst har jag fått av min bror och den röda typiska dalahästen har jag köpt via Facebook samtidigt som den stora dalahästen.

Det var lite från mitt dalahehm så här mitt i natten. Nu ska jag bege mig mot sängen!

54 kommentarer

 1. Jag måste verkligen ta mig upp mot Nusnäs under nästa år och låta barnen få pröva på samma saker som jag fick upptäcka.
  Egentligen är vi solmänniskor, tror knappt min sambo har stått på ett par slalomskidor någonsin . Det är i dalarna jag vill vara och åka dock: Helst Rättvik tror jag för jag har så många minnen därifrån själv sen jag var liten: Får hoppas på att vi har råd att hyra stuga pch slalomutrustning tills dess och liftkort så klart, men tillbaka vill jag verkligen!
  Sara recently posted..Vart är din tidsbank?

  1. Åh ja gör det <3. Det är fint här i Dalarna, och området kring Siljan är värt att besöka :). Jag har bara åkt slalom 3 gånger i mitt liv :). Du får försöka ta dig till Rättvik med familjen tycker jag :D. Väl värt besöket 🙂

 2. Jag älskar just dalahästar, har inga själv men… Tycker de ser så “fridfulla” ut och är verkligen en stor symbol för Dalarna.. Men samtidigt känns det som en symbol även för Sverige, just med Sverigedräkterna och dalahästarna och sådant? 🙂 Typsikt ursvenskt.. Haha..
  Annica recently posted..I en hörselskadads värld

 3. Dalahästar är så fina med sina färger. Så roligt med en dalahäst som sitter ner, en sån har jag aldrig sett. Dalatruppen var lite häftig. Så roligt att få se din samling av dalahästar och få veta att dalahästarna är en lite del av dig 🙂
  Jennysvardag recently posted..Hejdå vecka 2

 4. Vad roligt att få del av något så personligt som vad du samlar på, och få förstå till viss del namnet Orsakulla? Jag samlar på lego gubbar och kan en hel del nörd info om det!

 5. Jeg elsker sånne hester. Min far fikk sånne i gave. Vi hadde sikkert 15 stykker, de sto øverst på en hylle, vi fikk bare lov å leke med dem av og til. Et godt barndomsminne.

 6. Så roligt att få se en Dalatupp! Visste inte ens om att det fanns 😀 Här hemma finns det bara 4 röda Dalahästar i lite mindre format. En av dem är riktigt gammal så den är jag extra rädd om <3
  Heléna recently posted..Lugn helg med feber

 7. Jag har faktiskt inget speciellt som jag samlar på och har nog aldrig haft faktiskt eller jo när jag var mindre var jag förälskad i nalle puh så då var mitt rum nästan bara massa nalle puh saker ^^ haha men det är inget jag samlar på längre :/
  Becka Lindhe recently posted..Lazy sunday funday

 8. Så himla fint att han köpte dem till dig! En sån där riktigt gammal har någon i min släkt också, minns att jag lekt med en liknande!
  Så kul att du har så många olika samlingsobjekt!

 9. Det är verkligen härligt med sådana där saker som ligger en lite extra varmt om hjärtat. Du samlar på dalahästar, och här hemma har vi över hundra elefanter. Just sådana personer är det ju så roligt att köpa saker till också, för man kan alltid addera någonting till samlingen. Stor kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: