Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ätstörningar

Nu flyttar vågen, och magvecka.

Min mage har slagit lite bakut sedan jag började min behandling på Dala ABC. Den liksom tömmer sig efter varje måltid, inte jättekul direkt. Jag har IBS och kosten i form av att börja ett nytt liv påverkar så klart. Så denna vecka var jag tvungen att stanna hemma från jobbet så magen skulle få lugn, inte hela veckan men var borta en sjukdag. Pratade med VCT som hänvisade mig till dietisten som idag pratade med mig. Det är tydligen stressen som fått magen så här, eftersom jag nu måste tänka på maten.

Min sjuka hjärna slår ju dock till, eftersom jag får springa på toaletten efter varje måltid så bidrar detta till att min hjärna ser det som en belöning. Magsjuka för mig brukar betyda viktnedgång, något min idiotiska hjärna ser som WOW du kommer bli smal. Så på tisdag kommer min våg flytta till våghotellet på Dala ABC. Det är ett stor steg jag kommer ta, jag har vägt mig flera gånger varje dag, dagligen i flera år. Men nu ska vågen bort, och jag kommer må skit men förmodligen må bra sen.

I ett riktigt skitinlägg bokstavligt talat, kan man undra varför jag lägger in sweets eller hur? Jag får förklara det med att jag åt en fika med Lisa och barnen igår. På kvällen kom Björn hem till Falun efter tre dagar i USA. Han hade med sig godis hem som vi provade en godis av tre av sorterna. För mig är det imponerade eftersom jag normalt med godis smäller i mig allt. Men nu sedan jag startade min behandling och äter regelbundet funkar det att ta någon godisbit och så är jag inte intresserad mer. Helt galet, på lite mer än en vecka har jag gått från sådan som smäller i mig en hel godispåse till att inte känna mer sug efter någon bit!

William fick mer en godis av Björn också. Han fick även lite kläder som hans pappa köpt i USA. Björn befann sig i Charlotte på en affärsresa, han reser en del i sitt jobb.

Jag tror absolut det hänger ihop med normala portioner mat, utspridda på flera tillfällen under dagen och att jag äter så sakta som jag sa. Det finns inget sug efter något, man äter bara det man behöver.

32 Comments

 1. Så bra och skönt att du inte känner något sug efter sötsaker! Dock inget kul att stress har gjort så att magen ballat ur… hoppas det blir bättre snart!

  1. Ja det är jätteskönt, märks verkligen att min kropp mår bra av detta förutom magen som känner stress. Men det är vanligt att det blir så sa dietisten 🙂

 2. För det första. Jäklar vad smarrig kakan såg ut på första bilden. Tycker du är modig som berättar om ditt mående och alla problem som de stöter på. Bra att lämna in vågen, de borde jag också göra

 3. Superbra att vågen kommer bort från ditt hem då, det blir ju för jobbigt annars och pressa sig så. Samt ja det är nog lätt så att man tänker så

 4. Så jobbigt med magen ! Jag började tänka att det låter lite som IBS ( när jag läste ) Har det själv nämligen.
  Stress gör det värre för mig & laktos och gluten bla.
  Hoppas det blir bättre 🙂

  1. Jag har IBS :). Så är därför, men även påverkas ännu mera eftersom jag går på behandling för ätstörningar och därmed måste äta helt förändrad kost.

 5. Verkligen inget skit inlägg! Bra att du reflekterar och spottar ur dig tycker jag 🙂
  Tycker du är jätte duktig som lämnar in vågen och kämpar på! Har inte haft en våg hemma sedan anorexin i 15 års åldern! Funkar inte! Så kämpa på så klarar du allt!❤️

 6. Så skönt att du inte känner något sug men lite jobbigt såklart att det är sådan fart på magen. Det kommer vara jobbigt med vågen i början men sedan kommer det bara kännas skönt. Det är befriande att inte ha koll.
  Vad roligt att Björn hade med sig lite godis och även kläder till William. Kläder är ju något som alltid går åt.

 7. men åh gumman va jobbigt är det ibs ? lät som det usch det är ju skit jobbigt
  men stressen … usch tvi sånt är skit jobbigt då magen lägger av pga det . Skickar krya o hoppas dnu det blir bättre fort . kram o fin lördag

  1. Ja IBS är inte kul direkt, men är ju ganska logiskt att maten blir en hel del i problematiken med magen nu när jag behandlas mot mina ätstörningar.

 8. Låter inge vidare med att du måste springa på toa efter varje måltid. Hoppas att det blir bättre för dig när du har fått bli mindre stressad.

 9. Jobbigt med din mage, hoppas den snart blir bättre! Å lycka till med din nya behandling, och att lämna bort vågen låter smart!
  Å så fina dalahästar i ditt tidigare inlägg!!!
  Kram och trevlig helg!

  1. Åh tack gällande dalahästarna, jag är nödigt förtjust i sånt :D. Ja magen ville inte samarbeta alls förra veckan :-o.
   Tusen tack :). Jag ska det 🙂

 10. Du är så fantastisk hjärtat!! Du är så stark och helt otrolig <– glöm aldrig någonsin det!! You can do it! Och du vet att vi alltid finns här och supportar dig i varje steg du tar! KRAM fina <3

 11. Så jobbigt att stressen gjort att din mage har ballar ut ❤️ men bra att du inte känner suget efter sötsaker hoppas att det blir bättre med din mage

 12. Åh va jobbigt att magen krånglar!

  Jag har börjat fundera på om min man har IBS.
  Det första hm gör när han vaknar är att gå på toaletten, sen går han igen innan han kör barnen till skolan. Efter frukost och sen efter varje gång han har ätit. Han går ibland även mitt i natten. Så här har det varit i snart 1,5 år. Jag blir galen för han måste hela tiden springa på toa.
  Har försökt få honom att gå till läkaren men han har vägrat än så länge.

  Kul med massa spännande godis! Var de goda?

  Jag väger mig oxå varje morgon, men just nu försöker jag gå ner i vikt så det är mest därför. Men man blir ju beroende av vågen och det är inte nyttigt. När jag har nått mitt mål ska jag bära ner vågen i källaren så man inte orkar gå och väga sig.

  Hoppas du får en fin helg!
  Kram

  1. Låter onekligen som det är något. Tänker på Chrons också? Verkar kunna dyka upp lite när som i livet? Nej är ju så, jag är ju beroende av den går hela tiden.
   Ja det var jättegott 😀

 13. Oh fina du! Du gör helt rätt i att låta vågen få flytta! Du är så fin som du är! Jag själv har med IBS och allas ibs är ju olika, vissa perioder är den hemskt, ibland helt okej, men kan hålla med där att stressen gör ju tyvärr inte IBS bättre. Lättare sagt än gjort, men försök tänka på det som stressar dig och släppa en del så du kan slappna av! Kämpa på fina du!! <3

 14. Jaa hej å hå… ibland tror jag vi är tvillingar 😉
  IBS är ett rent helvete, en riktigt skitdiagnos 😉 svårt att få hjälp från sjukvården då många läkare verkar tycka att IBs, orolig mage är mest bara en skitsak… något som inte är speciellt allvarligt.

  Så duktig Du är och bra det går, jag är stolt över Dig <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d