En älskad Skilla som fångat mitt hjärta totalt. Det som är tuffast just nu är att varje morgon lämna henne på “förskolan” hos min bror Mattias. Mest för att hon ser så ledsen ut när jag går. Hon stoppar huvudet mot min hals och tittat demonstrativt bort för att visa att hon inte alls vill dit. Precis som ett litet barn som tar armarna runt halsen för att man ska förstå att det här vill jag inte. Hon har det jättebra hos Mattias, de tar promenader och hon står i fönstret och tittar ut på folk samt sover och leker. Så det går ingen nöd på henne, men jag hade absolut hellre spenderat tiden ihop med min lilla gumma.

Hon fick en snuttefilt i form av en pipande kyckling när vi var till Arkens Zoo i söndags. Det är kul att se hur hon går och bär på den, även roligt att hon nu börjat leta i korgen där jag har hennes leksaker. Hon verkligen letar efter det hon ska ha och tar upp den saken och leker med en stund. Sedan ger hon sig på nästa leksak i samma procedur. Precis som med småbarn är det som en tornado av leksaker gått genom hemmet.

Igår gick jag med i Svenska Pudelklubben, och idag Svenska kennelklubben Dalarna. Jag tänkte att vi ska försöka se om det finns några kurser att gå tillsammans. Utställning är jag inte intresserad av, jag tycker det känns som skönhetstävlingar och jag har svårt för sådant i alla kategorier. Folk får göra som de vill, men jag har alltså personligen svårt för saken.

Två arbetsdagar återstår denna vecka innan helg i alla fall. Det ser jag framemot. Det ska bli SÅ skönt att få lite ledigt! Vad ska du göra idag?

43 kommentarer

 1. Så mysigt med vovven. Tänk så mycket djur ändå förstår. Vår ena katt stod brevid mig i går och morrade åt sotaren. Det har han aldrig gjort innan mot folk. Helskum, men han vaktade väll mig kanske 😂

 2. Hundar är väldigt kloka och förstår mer än vad vi tror. Såklart att hon har det bra hos din bror under dagarna. Han vill bara protestera lite grann =)
  Ha en bra dag
  Kram

 3. Känner som du, hemskt att lämna hunden fastän man vet att hunden har det bra. Det är som ett litet barn för en.
  Jag ska jobba i eftermiddag och kväll sen blir det mys med man och hund 🥰
  Ha en fin dag!

 4. Det förstår jag att Skilla hellre vill vara med sin matte. Tänker också på små barn som visar tydligt vad de vill. Skönt med så få arbetsdagar kvar på veckan. Idag har jag jobbat och jobbar imorgon med och sedan är jag ledig fredag och så är det min tur att jobba helg.

 5. Jag har varit i skolan och gjort prov. Idag var jag på deligeringskurs. Och på måndag har jag prov igen. Så näsan i böckerna med andra ord

 6. Vad kul att du och skilla har funnit varandra . Härligt att du blev medlem i dom klubbarna och hopppas du hittar kurser som du vill gå på 😊 hon är så söt 😊

 7. Visst är det mysigt med hund <3 Om du vill gå kurser så rekommenderar jag dig att du blir medlem i Brukshundsklubben för kurserna ordnas oftast av dem.

  1. Aha :). Ska kolla upp det, är det också SSK? Jag gick med i Svenska kennelklubben (Dalarna) samt Pudelklubben och det stod att båda skulle skicka ut information om kurser. Men brukshundsklubben är alltså en tredje klubb? 🙂

 8. Mjaaa nu är det lite fördomsaktivt med utställningen =P… mycket av det handlar av att titta på hur en ras hanteras i avel-sammanhang!! Men är man inte inne i detta så kan man lätt tänka att det är en “skönhetstävling” =)… Själv har jag hamnat i utställningar(varit en handler) för att jag är mån av att man inte ska avla sönder en ras till dåliga egenskaper! Allt har ett gott och ont sida, absolut även i utställningar för RÖTÄGG finns i ALLTING…
  Det finns så mycket annat roligt att hålla på med ens vovve så det lär inte bli svårt att hitta som passar dig med vovven!

 9. SÅ söt hon är. Kan tänka mig hur tufft det är att lämna henne på förskolan, jag tycker det är lika tufft varje morgon att gå hemifrån och lämna mina små marsvin.
  Utställningar gillar jag inte heller. För mig är alla djur perfekta som dom är, att då sitta och sätta poäng på dom känns lite absurt tycker jag.
  Och vad får en hund ut av det egentligen? Tror dom har betydligt mycket mer glädje av t.ex agility.

 10. Åh förstår att det är jobbigt att lämna bort henne, det blir ju som en liten bebis! ♡ även om man vet att de har det bra… SOM jag med vill ha en hund!

 11. Att ha hund är de bästa o mysigaste som helst du behöver aldrig känna dig ensam eller hur? O hur skit du än mår hur dålig dag du än har lr vilket humör du än har så älskar hunden dig
  Tess recently posted..VILKEN DAG

 12. Men så söt hon är!😍 förstår att det är jobbigt att lämna bort henne, jag fasar över hur det ska bli att lämna Olivia på förskolan nu i augusti! Ångest! ❤️ Vad roligt, hoppas ni hittar någon rolig kurs för er att gå! Kram

 13. håller med dig tänker precis lika kring utställningar så tycker det känns så fel liksom . förstå att det är tufft att lämna, svårt att beskriva känslan men tror dom flesta med djur fattar, jag tycker det är jobbigt att lämna mina katter hemma ibland när dom liksom ger den där blicken du vet ” nej vart ska du ” haha tja okej jag tycker helt ärligt bara det är jobbigt att kliva upp ur sängen när dom ligger där och vill man ska ligga kvar haha 😂❤
  jessica recently posted..om ametist kristallen

 14. Trevligt och mysigt m hund, tänker alltid på min Benji jag hade, chihuahuan när jag läser om andras hundar. Intr m hundklubbarna, där får du säk mkt matnyttigt ifr. Nej visst, skönhetstävlingar och liknande, usch.. Trevlig helg, 🤗..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: