Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord. Högkänslighet

Take a deep breath and relax och annat bullshit.

Just så här jag känt sedan igår eftermiddag. Allt tjat om att andas lugnt och hitta den inre känslan av frid. Vilket bullshit, om livet gång på gång uppenbart vill ge dig en käftsmäll spelar det ingen roll hur mycket man andas in och slappnar av! Till sist börjar man hyperventilera och känner att man sprängs från insidan och ut!

Det är som en bild på en tupp min syster hade som liten: ”Tänk positivt” som att en positiv tanke skulle påverka det faktum att allt går käpprätt åt helvete? Tankens kraft hjälper dig inte en bit på vägen alls när allt du rör vid blir en tragedi.

I natt vaknade jag av ett rejält åskväder, igår somnade jag som ett själv…

29 Comments

 1. Dina första meningar skapar en stor igenkänning hos mig. Jag försöker alltid tänka positivt för det gynnar mig, men ibland hjälper liksom inte de 4anksrna när allt ställs på sin spets. Andas kan då vara det svåraste som finns. Ta hand om dig fina du ❤

 2. Det där var hårda ord 🙂 Hjälper mig rätt mycket, iaf med andningen. Det som definitivt inte hjälper mig är att baka en kaka 🙂 Tänk positivt är jag dubbel till. Det var det som en på KBT sa till mig. Eftersom du inte tycker det är kul att gå ut och gå flera gånger om dagen, eller baka en kaka så kan jag inte hjälpa dig 🙂

 3. Jag håller med dig, det rådet får man ofta och jag känner att det heller inte hjälper på mig. På mig hjälper det endast då jag känner att jag kommit till ro själv först och det vet man ju bara själv då man är där. Det är så i kroppen att den är redo för lugn och ro då den är och det kan man ej stressa sig fram med

 4. Jag förstår vad du menar och kan hålla med till viss del. Men för mig personligen blir de där käftsmällarna lite lättare att hantera om jag försöker andas och tänka positivt. Saker löser sig ju inte enbart av en positiv tanke men för mig brukar det underlätta och göra att jag kan ta itu med det där jobbiga och kunna hantera det

 5. ”Tänk positivt” är jag rätt trött på att höra också. För mig är detta jobbrelaterat inte direkt känslomässigt på det planet det verkar vara för dig men…har Inget jobb just nu & drömjobbet har sagt nej till mig en gång för flera år sen. Vill fråga igen men har sagt att dom kommer säkert säga nej fortfarande. Då har folk sagt – tänk positivt. Blir trött. Har lust att säga till dom säger så. ”Fixar du det åt mig då!”

 6. Exakt sådär kände jag för ett par veckor sedan och det är skit. Hoppas att allt snart vänder sig för dig och sänder dig många styrkekramar <3

 7. Vännen då!
  Har en downperiod också och det är tufft! Men samtidigt blir jag lite ”glad” att läsa att du inte mår riktigt bra heller, jag känner mig inte ensam.
  För när man inte mår riktigt ok känner man sig så ensam.

 8. Tänk positivt var väl en ”slogan” som man fick höra många gånger på kick-offs med olika jobb. Hatar den slogan, den är bara korkad.
  ”Att andas lugnt” kan jag köpa, men att ”hitta den inre känslan av frid” är verkligen bullshit och så extremt flummigt att man vill spy. Låter som en mindfulness-kurs…

 9. När det blir för mycket så är det svårt att andas lugnt. Kram❣️

  När något roligt ska hända mig & som jag ser fram i mot. Så försöker jag att tänka negativt. Därför att inte bli allt för ledsen ? om saken inte sker.

  Inget åskoväder här. Men jag hörde åskan 3 ggr tidigt i morse, tisdag.

  Ta hand om dig❣️?

 10. nä du vännen ja håller med i vissa saker det hjälper inte trots de säger
  hoppas allt löser sej för dej söta o att du får en bra kväll kramar

 11. Otur att du vaknade av ett åskväder. Jag själv sov mig igenom det åskvädret som var i uppsala och det är jag glad att jag gjorde. Åskan är något jag har varit rädd för sedan barnsben. Inte kul att somna som ett heller. Förstår vad du berättar då ibland tycker man att det blir tvärtom om man ser något med att man ska tänka positivt. Jag minns när jag mådde som värst att det fick mig att må ännu sämre. Sänder en virtuell kram och hoppas du snart mår bättre.

 12. Hej Madeleine! Ofta håller jag med dej men nu måste jag vara lite emot. Tänka positivt tror jag är för överdrivet, andningen däremot kan nog göra en lugnare, men har egentligen aldrig provat. Det jag har funnit ofta hjälper för att få inre frid är min tro på Gud. Första gången jag på allvar provade att lämna över allt till honom och tro att det som hjälpt många andra också borde hjälpa mej var i januari 2020. Och det funkade! Efter den dan har jag oroat mej mindre. Ett tips är att gå in på min hemsida och blogginlägget Dagen då jag började lita på Gud. Men ska inte säga att det är en garantimetod, problem finns naturligtvis ändå. Önskar dej all lycka med att du ska må bättre på vad sätt det vara må. Ä

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: