Sedan jag var tolv år har jag kämpat. Varje dag med en röst likt Gollum från Sagan om ringen på min axel. Tänk er när Gollum talar med en ledsen Smeagol och får honom att helt tappa sig själv. Precis så har jag det varje dag, min inre röst som får mig att göra saker med min kropp. Som får mig att äta ett mål mag om dagen, och vara livrädd i perioder.

Förra tisdagen var jag till arbetsterapeuten och han lyfte då fram att jag kanske skulle behöva dagvård. Inte för att jag tänkt på det innan, helt enkelt för att jag inte sett mig själv värd dagvård. Jag tog en dag i veckan i 6 veckor förut, och ja det var för lite för någon som mig som varit i alla ätstöringsdiagnoser som finns.

Så i fredags när jag var lite tuffare hos psykologen på Dala ABC lyfte jag saken, att jag önskar dagvård 5 dagar i veckan i 12 veckor. Hela helgen tills idag klockan 8:30 tänkte jag att: “Jag får nog inte gå.” Och så sa min psykolog idag via telefonen att jag ska få det! Den glädjen jag kände! Äntligen kan jag få börja vägen att bli frisk från min Gollum jag har i mitt huvud.

Jag kommer få lära mig äta, kommer få träna på sådant jag inte kan men heller inte vågar berätta om. Det här känns så bra! Någon gång i mitten av januari börjar behandlingen! Behandlingen som är starten för mig att bli frisk! Jag ska ÄNTLIGEN bli frisk.

Jag borde tagit detta från början istället för endagars. Men jag var inte redo då, förstod inte min sjukdom lika bra som idag. Nu är jag redo och vågar ta steget att ta 5 dagar i veckan i 12 veckor! Jag kommer i april komma ut som en frisk och fri människa!

30 kommentarer

 1. Vilken bra beskrivning med att ha en Golumm på axeln! Jag kan verkligen känna igen mig i det men pga psykisk ohälsa. Glad att du fick dagvård & möjligheten till hjälp. Jag önskar dig verkligen all lycka till i din resa till att bli frisk❤️❤️
  Jennie recently posted..Snott bloggen!! Varning!!

 2. Det var ju helt underbara nyheter! Så bra att du får gå på dagvård. Snacka om tidig julklapp som du är såååååå värd. Dessutom är det ju ara drygt en månad dit – bra jobbat tjejen!
  BP recently posted..Onsdagsmix

 3. Vad glad jag blir för din skull. Alla är värda att må bra och man kan bli frisk med rätt hjälp. Vad bra att du tar den här chansen och att det bara kan bli bättre.

 4. Så glad jag blir för din skull. Som du skriver ska man vara redo att ta till sig hjälpen för att man ska kunna bli frisk. Det där med en inre röst känner jag igen då jag själv har haft ätstörning.

 5. Saker måste få komma i rätt tid. Att förstå sig själv tar åxå tid. Det du inte viste då vet du idag. För att du har lärt dig om dig själv på den här tiden.
  Nu har den rätta tiden kommit till dig! 😀. Så kul att det börjar vända för dig 🤗❤️. Jag är så glad för din skull att det är på väg att vända för dig.
  Men ta en dag i taget. Ha inte för stora förhoppningar. Se varje små steg framåt som en seger. Sikta mot små mål. Dem små målen ihop blir ett stort mål framåt.

  Jag tänkte på dig när jag satt & lyssna på Axel Schylström i tisdags ❤️
  Ta hand om dig! Kram på dig❣️
  Jessifri85 recently posted..Givande kväll. En anledning.

 6. Så bra att du blev beviljad dagvård och att du känner dig redo för det! Det blir säkert mycket bättre med en kontinuerlig behandling än bara en dag per vecka. Vår ena dotter som har en konstaterad ätstörning har äntligen fått besked om att hon kommer att remitteras vidare vilket både hon och vi är glada för. Men det är skamligt att det ska ta så lång tid.

   1. En stor glädje för både oss och henne så klart. Hon får en remiss till ett specialteam bestående av bland annat läkare, psykolog och dietist. Även om hon logiskt vet att det vi säger stämmer så är andra tankar starkare hos henne vilket hon insåg själv och sökte hjälp. Det är en sjukdom som påverkar livet varje dag så nej, ingen ska behöva vara i den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: