fbpx
Dark Mode Off / On
Städa

Trist utan bilder.

Fan känns trist att inte kunna ha med några bilder för stunden, men imorgon så. Ni ska få ett gäng med bilder då.
Golv projektet som pågår här hemma, de luktar gott! Liksom doften luktar nytt och fräääst. Ni vet nylukt, jag tycker lukter är spännande fenomen, som vissa lukter kan betyda obehag. Jag känner obehag när jag sitter på bussen och en gubbe sitter bakom mig och luktar sprit, samma obehag känner jag dagen efter jag varit på krogen och lämnat sovrummet för att återvända. Den där spritdoften, som en genom syrad läskighet som sätter sig i väggarna. Men så finns det dofter som får en trygg, som när jag kramar mamma eller min mormor då känner jag mig som ett litet barn igen och får den där ombonade tryggheten för det luktar så.
När jag kramar min son känner jag i stället en spirande glädje av doften. Jag vet att vårat doftsinne är ett av dom viktigaste sinnena vi har för utan doftsinnet försvinner massor för oss. Till exempel utan doftsinne kan man inte känna smak säger dom som mist doftsinnet. Tänk av hemskt att äta en god middag och inte kunna känna smaken? Jag älskar dofter, dofter ökar mitt välbefinnande.

1 Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: