Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fika & måltider

Fika och den stora juldeppen.

KUL! Jag och Lisa ska dra och fika runt tolv. Mycket bra, då jag är sugen på fika. Blir helt klart en smootie för mig, om dom nu inte skulle ha laktosfria så lär jag ta mig en cola, snacka om besvikelse i så fall. SÅ vi hoppas på en smootie eller hur? När ni fikar vad tar ni då? Dom flesta tycks dricka kaffe, jag vägrar kaffe utan mjölk och på fik finns det sällan laktosfri mjölk.

Tar kanske och knäpper lite kort så ni får se fikat sen, vad sägs som de? Är så tråkigt väder här utanför mulet. Tycker inte om den här årstiden alls, vet jag gnäller om det hela tiden. MEN jag gör verkligen inte de. Tänk solen och dess värme. Mysigt att ligga ute på balkongen och sola, känna hur man får lite färg och sedana dricka iskallt vatten. På kvällen när solen börjar gå ner sitter man och spanar på solnedgången med en kall öl i handen. Eller ett glas vin som jag gjorde med Anna i sommras. Det är så njutfullt på nått vis. Ljudet av raggarbilar i bakgrunden, fast man inte känner dom som kör eller ens ser bilarna så njuter man av ljudet. Nu menar jag inte fyllesvin, utan motorn. Blir likadan när jag hör en motorcykel också. Det och fågelsång är verkligen sommar för mig. Bara ljudet av att alla är så förbannat jävla GLADA. På hösten och vintern ser man sällan folk le, folk ser ofta ut som frusna ensamma själar som vill gå och gömma sig. Under julhandeln ser folk så stressade ut att man skulle vilja gå fram till dom och fråga VARFÖR stressar ni? Och tycker ni verkligen det är värt det bara för julaftons skull. Det tar inte slut efter julafton heller för sen ska folk mellandags shoppa och sen är dom panka lagom till nyår och firar det med att fira det nya året och kanske trösta sig med några extra stora glas alkohol.

På sommaren tycker jag folk dricker mer för att det är njutbart, folk ler fast dom går på sommarean och människorna runt en hejar och går med raka ryggar och lyser av lycka. Det är verkligen inte konstigt att man känner sig deppad på hösten och vintern. Allt blir så mycket tyngre då.

Related Tags:

2 Comments

  1. 2009-11-09 @ 16:26:39

    Usch för julen. Brukar alltid ha juldepp men i år ska jag banne mig göra som JAG vill i jul. Inte anpassa mig efter någon annan alls..=)
    Tyvärr så är det hets från min syrras håll att vi ska fira där och kraven på julklappar känns höga. Sånt orkar jag inte med. Man vill bara tända ljus, äta gott och ha en lugn dag.. Det är för mycket hysteri nuförtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: