fbpx
Dark Mode Off / On
Lärarprogrammet

Räkningar och skola.

Fan vi har så sjukt mycket att läsa den här kursen. Jag känner att jag är helt slut. Såg på litteraturlistan till nästa kurs är inte lika mycket romaner men SJUKT mycket facklitteratur istället samt filmer, bland annat låt den rätte komma in (har den här hemma, var väl en film som var så där) och sen Stephen King och jag bara NEJ. Jag undviker skräckisar då jag blir så sjukt jävla mörkrädd efter jag sätt skräck, brukar vakna och känna mig bevakad när jag sett sånt där. Förutom de läsa Jerusalems Lott av honom också någon kommer ha svårt att sova.

Jaja det blir nog kul ändå, skulle jag tro. Egentligen är jag inte rädd för själva filmerna eller att sakerna ska komma hit det är mer det att jag börjar grubbla vilka psykon det finns där ute i världen. Menar man undrar ju hur han Stephen kung är som person. Skriver man såna där saker så undrar man ju hur det står till där uppe.

Det värsta med hans böcker är ju att han tagit mycket från verkligheten vilket gör saken ännu värre. DET finns såna där psykopater i verkligheten. Ja jag är inte förblindad i en rosa bubbla med fina små moln runt och lambis nej, men jag försöker inte heller tänka att det står en blodtörstig typ utanför min dörr, då blir jag knäpp.

Haha på tal om mörkrädd. För något år sedan läste jag i lokaltidningen att polisen stormat en lägenhet klockan 05.00 på morgon då det bodde någon kriminell person därinne. I alla fall var det hela så att polisen stormade fel lägenhet så dom sprang in till en ensam tjej som låg och sov. JAG brukar tänka ofta på det där, FY fan va rädd man skulle bli. Tänk om någon sparkar ner ens ytterdörr och in kommer flera poliser med vapen. Jag hade bokstavligt talat fått en hjärtinfarkt tror jag. Var vintertid också så ni kan ju tänka er, fem på morgonen när det är vinter. Efter det där blev jag ligga och skrämma upp mig själv på nätterna och tänka att TÄNK om dom stormar min lägenhet med.

Pratade med Anna om den där gubben som stod utanför min balkongdörr när William var bebis. Jag och William, Syrran och hennes dåvarande pojkvän bodde i en trea i bojsenburg då. I alla fall jag hade gjort ena klädkammaren till mitt datarum. William låg i sin babysitter och sov, det var november eller december så William var riktigt pytteliten. Så skulle jag gå till toaletten och tittar ut och ser en gubbe stå och glo in. JAG började självklart skrika. Klockan var 01.00 på natten, så rusade in till syrran och karl och skrek. DET står någon utanför fönstret och dom trodde mig inte och jag var helt NIPPRIG. Slutade med att jag ringde Polisen och gubben tog upp stolsdynan och något mer och tänkte slå in rutan, minns att jag då tänkte kommer han in tar jag babysittern och låser in mig och William på toaletten. I alla fall så stod Jimmy (syrrans dåvarande karl) och sa till gubben att KOMMER du in slår jag ner dig. Hehe, jag var skräckslagen så när polisen kom och hämtade gubben ringde jag sonens pappa och typ var helt nervöst upprörd och typ “TÄNK om man kommit in, han kanske skulle dödat oss” osv.

Efter de flyttade jag från Bojsen. Sen var det lugnt på Galgberget förutom att det spökade då. Men ja, en dag så kommer polisen och knackar på och frågar om min granne och jag bara. ÖH nej? Borde jag veta var han håller hur liksom. Var 3 polisbilar utanför som först gick och lyste in med ficklampa hos mig. HELT sjukt. Sen några veckor senare sitter jag på nätet och jag hade mitt skrivbord mot ena väggen där det låg ett fönster, kikar ut och möts av två ögon som stirrade in på mig. JAG skrek och ramlade av min datorstol. Sonens pappa som var hemma hos mig då bara? VA fan håller du på mig, och jag skriker. DET är någon där! Han bara GE dig och jag skrek och kikar upp och ser att det står en svart katt utanför *hehe*. Jag är som ni ser väldigt lättskrämd, och jag ska se skräckfilm? Kommer bli en bra kombination tror jag. Haha

4 Comments

 1. 2010-04-20 @ 19:16:36

  Hahah.. Fy fan om lägenheten blev stormad en natt och det var fel. Jag skulle skita på mig av skräck!

 2. 2010-04-20 @ 11:59:17

  Efter allt otäckt du varit me om kan jag verkligen förstå att du e lättskrämd. vem skulle icke va d lixom. Fast du kanske va d redan innan..
  Fick du reda på va d va för gubbe som stod utanför som polisen hämtade? Va han ville? Fatta inte riktigt, va han på väg & slå in fönstret me en stoldyna?

 3. 2010-04-20 @ 10:05:08

  Fy vad läskigt med gubben som höll på vid er, jag hade dött på fläcken typ! När jag bodde i lgh var det en knarkgubbe som ringde på oss mitt i natten och vägrade gå, polisen fick komma och hämta honom till slut…Annars har det inte hänt mig så mycket, grannarna bredvid oss har dock mkt problem just nu, små skitungar som krossar deras fönster på bottenvåningen, förstört deras bil med smällare, kastat ägg på huset, osv…Hoppas verkligen inte att dom börjar hos oss också! :-/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: