Ringde Williams gamla förskola igår och frågade om det var okej att komma dit idag och hälsa på. William har frågat om det och träffade hans ena fröken för ett par veckor sen som frågade om vi inte kunde komma dit. Tänkte då att idag passar jätte bra. Så vi ska gå dit en sväng så får han träffa sina gamla kompisar och personal, mysigt att ses lite. Tänkte att jag ska ta med en liten kasse med leksaker som förskolan kan få, William har vuxit ur dessa och tänker att det är bättre att ge bort till förskolan som ändå leker med leksakerna och där alla leksaker är roliga istället för att skicka dessa på myrorna där leksakerna läggs i en låda där ingen någonsin köper dessa i alla fall. Jag tycker att leksaker ska lekas med och därför ger jag gärna bort sånt.

Det är ett tips förresten till er andra. Om det är så att ni har massa leksaker som ligger och aldrig leks med, ta med dessa till era barns förskolor eller skolor och ge bort det till dom. Jag lovar att ni får glada leenden tillbaka, tyvärr så får förskolor och skolor alldeles för lite pengar så materialet som används på förskolor och skolor kan ibland vara 20-30 år beroende på hur gamla skolan och förskolan är. William har visserligen bara gått på nya. Förskolan han gick på var han första barnet som gick på, och skolan han går på nu har endast varit öppen i tre år vilket också visar att allt där är alldeles nytt, men har varit i skolor och förskolor med material som användes när jag själv var barn, då förskolan och skolan ej har råd att köpa nytt.

Så har du massa leksaker som bara ligger och skräpar? Skänk dom till en förskola eller skola nära dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.