Lärarprogrammet

Dubbelt upp?

Igår ringde studievägledaren från högskolan och sa att det var helt okej för mig att tillgodoräkna mig den kurs jag redan läst att det inte skulle kunna bli några problem så vitt han såg det. Han skulle skicka över “ärendet” till svenska lärarna bara så skulle det vara okej sedan. Känns skönt vill inte läsa samma sak två gånger känns onödigt.

I alla fall, om nu detta går igenom känner jag att jag också vill göra klart audiovisuella studier samtidigt som pedagogiskt arbete 2, dessa är 30 hp var men jag tänker eftersom jag ska studera på distans nu resten av min studietid kanske det skulle funka bättre att helt enkelt göra dessa studier ihop? Det blir då att jag blir klar en termin tidigare VT12 istället för HT12, jag känner att även om jag tycker det är roligt att studera på ett vis ändå längtar efter att bli vuxen någon gång. Jag har studerat nu dag som natt i över fem år. Började när William var tio månader med att läsa in gymnasiet och sen har jag bara fortsatt läst och läst. Nu i januari börjar jag mitt tredje år på högskolan med år menar jag ÅR också, då jag läst på sommaren för att ha ekonomi för mig och William också. Jag har verkligen kämpat mycket för att vara där jag är idag, nu börjar jag längta efter att stå där med min examen få gå ut till mina elever, lära, peppa och få eleverna att tro på sig själva. Att förstå att oavsett vilken bakgrund du har, om du så har en bra familj med stötande föräldrar eller har föräldrar som missbrukar, så kan du klara skolan ändå. Jag vill verkligen ut till de elever som fått mig att kämpa mig hit. Jag vill se eleverna, sätta betyg, stötta och vägleda. JAG längtar så, vill så gärna få min examen snart.

Frågan är om det går att komma förbi 45 hp per termin spärren? Är det någon som vet?

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: