Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

Gryningen.

20121106-071000.jpg

Sitter på väg mot jobbet igen. William är på fritids, idag ska vi till vårdcentralen, vi ska vaccinera oss. Jag ska ta mot säsongsinfluensan och hepatit. Jag tänker inte ta någon diskussion om varför jag ska vaccinera mig mot influensan. Men kan säga att det beror på min astma. Då jag inte är helt ta i astman och jag ringde och frågade ansåg dom att min riskgrupp uppfyller de krav för att ta mot influensa. Jag vet att folk är emot sånt men jag får dödsångest när jag har haft influensan. Ja brukar inte kunna röra mig utan kroppen slås helt ut, jag får andnöd och det slutar med akutbesök med inhalerande. Jag vill inte utsätta mig för saken eftersom Willam blir helt förkrossad när jag åkt in akut. Han har fick ringa på hjälp åt mig när han var fem år och de var jättehemskt för honom då han trodde att ja skulle dö. Jag vill därför inte utsätta honom för saken och kommer därför vaccinera mig själv mot säsongsinfluensan. Men jag vill inte ha diskussioner om hur hemsk jag är som gör det. Det är mitt val och ingen tvingar er att göra samma val som jag gör. Jag tvingar inte er att göra de.

Nu är det i alla fall jobb som står schemat de närmaste timmarna. Så länge hoppas jag ni får en fin dag. I Falun och mot Borlänge skiner i alla fall solen.

14 Comments

  1. Vacker bild! 🙂

    Jag tycker inte man skall behöva förklara sig varför man tar vaccin mot influensa! Jag tycker det är upp till vara och en!

  2. Nu känner jag mig rätt blåst som inte förstår. Men jag fattar verkligen inte varför folk skulle tycka det vore dumt att få den vaccinationen. Måste ha missat ngt.. :p

    1. kackmarie – Folk brukar inte vara så positiva till att man tar vaccin, brukar kunna bli diskussioner i sånt. För och emot så jag ville bara göra min ståndpunkt klar att jag inte vill ha något tjafs :).

  3. Herregud gumman, det är väl självklart att du ska vaccinera dig om du får! Influensa är ingen kul grej att drabbas av och med astma måste det ju vara sju resor värre. Det angår väl ingen annan vad du tar för beslut, det är din kropp, ditt jobb och ditt barn som blir lidande om du blir sjuk. Så gör du som du känner o skit i andras åsikter, om nu någon tycker att vaccinering är fel…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d