Jag är ju lärare, men jag är också förälder. Därmed vet jag att läxor både har för och motargument.
Jag är nog av den tanken att läxor inte alltid är tillgodo. För de elever som har kunniga föräldrar är läxor inga problem, där sätter sig eleven gör det den ska och får hjälp! Men hos föräldrar som inte är lika kunniga kan läxor vara ett straff för båda parter. Både föräldern som ska hjälpa barnet utan att ha kunskapen hur, och för barnet som inte begriper något och känner sig som en totalt korkad idiot som inte förstår varför uppgiften är så svår.
Ni förstår säkert dilemmat, ni har läst om dilemmat och säkert tänkt på det själva. Läxornas vara och icke vara, ska vi ha dem eller inte?

Idag kom jag över en tjänst som heter allakando som erbjuder läxhjälp i flera städer i Sverige, och då bland annat i Falun. Vilken bra tjänst tänkte jag direkt, vilket tillfälle för föräldrar som inte kan hjälpa sina barn att få glada barn. Det här kände jag var helt perfekt! Och enkelt dessutom, det erbjuds läxhjälp i flera ämnen och därmed kan du som förälder själv söka efter den tjänst som passar dig. Så om du är en förälder som känner att du inte kan hjälpa ditt barn kan denna tjänst vara det perfekta alternativet.

6 kommentarer

  1. Tycks minnas att på min skola kunde man stanna kvar och få läxhjälp efter skoltid. Inget jag gjorde, men bra för dem som kanske inte kan få så mkt hjälp därhemma som du skriver 🙂

  2. Nu finns tyvärr inte läxhjälp överallt, och även om man som förälder vill och försöker göra sitt bästa är det inte alltid kunskapen räcker till, jag tycker läxor kan vara bra, men det mesta borde ske på skoltid, barn med välutbildade föräldrar klarar sig automatiskt bättre, min matte & språkkunskap är icke god, tur pappan är duktig,
    Jag tycker läxhjälp borde finnas kostnadsfri på skolan,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: